Sezonas, prasidedantis varžybomis Kauno taurei laimėti, kurias pagal projektą „Iniciatyvos Kaunui“ finansuoja Kauno miesto savivaldybė, sportininkams žada daug gerų naujienų ir itin aktyvų bei rezultatyvų sezoną tiek varžybų kiekiu, tiek kovų intensyvumu.

Rekordinis prizinis fondas

Siekdami pritraukti kuo daugiau motociklų sporto entuziastų, čempionato organizatoriai dalyviams siūlo itin patrauklų prizinį fondą. Gatvinių motociklų vairuotojams, kurie planuoja varžytis „Street-Street“, „Street-Superbike 600“ ir „Street-Superbike1000“ klasėse, siūlomas nemokamas bilietas 2022 metų BMA sezonui.

Bendra prizinio fondo vertė – net 9000 eurų. Organizatorių teigimu, „Street-street“, „Street-Superbike 600“ ir „Street-Superbike 1000“ klasių 1-3 vietų nugalėtojai galės nemokamai ne tik dalyvauti pačiose varžybose, bet ir tą pačią dieną vykstančiose treniruotėse, įskaitant visus kito sezono renginius Lietuvoje ir Estijoje.

„Super-street“ ir B1000 klasių pirmosios vietos nugalėtojai džiaugsis solidžiomis „Eneos“ alyvos dovanomis C600, C1000 ir B1000 klasių laimėtojams atiteks motociklų padangos, o užėmusieji antrąsias ir trečiąsias vietas šiose klasėse galės džiaugtis kokybiška „Eneos“ produkcija. Taip pat, visų sportininkų lauks kitų rėmėjų prizai: „Motobay“ motociklų aksesuarai, gausybė „Spark energy“ gėrimo dėžių.

Labiausiai patyrę lenktynininkai, kurie varžosi „Supersport“ ir „Superbike“ įskaitose, visą šių metų sezoną varžybose dalyvaus nemokamai. „BMA“ ir „Navas Racing Club“ atstovų teigimu, tai – dovana sportininkams už jų atsidavimą šiam pavojingam sportui.

Renginio tvarkaraštis

Standartiškai, šeštadienis prasidės registracija ir privalomu dalyviams instruktažu. Po to – važiavimai grupėmis, į kurias dalyviai suskirstyti pagal turimus įgūdžius ir gebėjimus. Vienos grupės važiavimui skiriama po 18 minučių, taip vėžinantis visą dieną iki 18 valandos.

Tuo tarpu, sekmadienis – tiesiog pulsuojantis adrenalinu. Jau dabar pirmųjų sezono varžybų laukia ne tik nauji sportininkai, bet ir buvusių sezonų nugalėtojai ir čempionai.

Lenktynės turėtų prasidėti 14.50 val. Pirmoji grupė, kuri kovos dėl pergalės – „Street-street“ ir „Street-Superbike 600” klasių dalyviai. Jie varžysis važiuodami šešis ratus.

Po jų pergalės sieks „Street-Superbike 1000“ ir „Superstreet“ įskaitų sportininkai. Pastarieji važiuos dviem ratais ilgesnę distanciją.

Po jų greičiausieji paaiškės C600 ir C1000 klasėse. Galiausiai, pergalės sieks labiausiai patyrusieji sportininkai, dalyvaujantys B600, „Supersport“ bei B1000, „Superbike“ ir „Senior TT“ įskaitose. Visų šių klasių dalyviai važiuos po 12 ratų.

Po šio savaitgalio, antrajam etapui dalyviai rinks Estijos „Audruring“ trasoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)