Naktinis greičio ruožas suraitytas kariniame poligone, kuriame kelių tinklas toks painus, kad daugelis ten lengvai paklysta ir dieną. Tad tradiciniu tapęs ne ilgiausias, bet tikrai sudėtingiausias greičio ruožas, dažnai permaišo kortas šio ralio dalyviams.

„Pirma naktinio ruožo pusė važiavome gerai, apsilenkėme nemažai varžovų, bet antroje pusėje padarėme navigacinę klaidą ir praradome apie penkiolika minučių brangaus laiko. Per tą laiką pro mus vėl pralėkė nemažai dalyvių, kuriuos turėjome vėl lenkti labai duobėtoje ir dulkių pilnoje trasoje. Mažiausiai du bagiai turėjo rimtų incidentų. Žmonės nenukentėjo, bet mechanikai darbo turės visai nakčiai“, - sakė „Specialist racing team“ bagio šturmanas Ramūnas Kembrė.

Apie sudėtingas naktinio greičio ruožo sąlygas pasakojo ir motociklu važiuojantis Andrius Liškus.

„Startavau antras ir beklaidžiojantį lyderį pasivijau jau penkioliktame kilometre. Tuo pačiu metu mus pasivijo keturatininkas. Olandas jį bandė vytis, bet, per dulkes nepamatęs duobės, vertėsi per motociklo priekį. Padariau tik vieną mažą navigacinę klaidą ir bendros įskaitos lyderį aplenkiau apie penkiolika minučių“, - sakė vienintelis lietuvių motociklininkas ralyje.

„Nors navigacija yra mano stiprioji pusė, jau šeštajame kilometre padariau klaidą, nulėkiau ne ten kur reikia ir nepamatęs įlėkiau į ežerą. Maudynės prie beveik nulinės temperatūros buvo naudingos. Sunkiai išsikapsčius iš ežero ir tam sugaišus apie penkias minutes, toliau klaidų nebedariau ir finišavau vienas pirmųjų. Nors matomumo sąlygos ganėtinai prastos, bet pasinaudoję pernykšte patirtimi padarėme labai naudingą mums sprendimą. Paėmėme dvi „Xled“ lempas ir viena jų apvertėme, kad veiktu, kaip rūko žibintas. Įlėkus į dulkes tiesiog išjungi tolimąsias šviesas ir su artimosiomis galima važiuoti nemažinant greičio. Tai man davė didelį pranašumą prieš konkurentus“, - pasakojo Romualdas Karužis važiuojantis keturačiu.

Atskirų pagyrų vertas Antano Kanopkino ir Audronės Kanopkinienės pasirodymas. „CFMOTO racing team“ bagio nariai naktiniame greičio ruože finišavo antri, už savęs palikę daugumą gerokai galingesne technika važiuojančių dalyvių.

Ketvirtąją ralio dieną dalyvių laukia du greičio ruožai ir 210 kilometrų smėlėtų karinio poligono kelių voratinklio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)