Lietingi orai vertė keisti trasos konfigūraciją

Šis etapas buvo išskirtinis ne tik dėl to, kad lemiamas, bet ir dėl ypatingai lietingų sąlygų.
„Supermoto“ – tai kompleksinė motosporto disciplina, jungianti žiedinių lenktynių ir motokroso elementus. Dalyviai važiuoja asfaltu plentinėmis padangomis, tačiau profesionaliausių klasių įskaitos dalyviai turi užsukti ir į žvyro ruožą su tramplinais. Šį kartą nuspręsta bekelės atsisakyti, nes ji buvo pernelyg permirkusi. Tačiau vietoje žvyro pridėta papildoma asfalto atkarpa.

Kita vertus, su pertraukomis pliaupęs lietus kai kurių važiavimų metu asfalto trasą pavertė tikra čiuožykla, o kai kurie atletai „Supermoto“ varžybas juokais lygino su valčių. Dėl tokių sudėtingų sąlygų posūkiais turtingoje Šiaulių trasoje paslydimų ir griuvimų netrūko, teko važiuoti labai atsargiai.

Laimei, didesnių incidentų išvengti pavyko. Visiems dalyviams buvo svarbu finišuoti ir pagerinti rezultatą galutinėje įskaitoje. Daugelis dalyvių džiaugėsi nauja trasa ir jos konfigūracija, tad sąlygos visiems buvo vienodos – ir Lietuvos, ir kaimyninių šalių sportininkams.

Komentarai po finišo

„SuperQuad“ klasėje penktąjį etapą laimėjęs Gediminas Volkavičius po finišo sunkiai atgaudamas kvapą kartojo: „Slidu, labai slidu“. Nugalėtojas sakė nesitikėjęs tokio rezultato:
„Galvojau, pavargsiu ir praleisiu priešininką į priekį. Kai teisėjas parodė, kad liko du ratai, laikiau atsukęs rankeną iki galo. Gerai, kad technika atlaikė“.

Gediminą iki pat finišo spaudęs įskaitos lyderis Donatas Ališauskas pritarė, kad tai buvo puiki kova iki paskutinio metro. Daugelis dalyvių žadėjo dar nedžiauti šalmų ir motosporto sezoną pratęsti „Cross country“ ilgų distancijų varžybose.

S1 klasėje po pergalę kiekviename važiavime pasidalijo Vladas Gončarovas ir Povilas Leckas. Tačiau antrasis startas yra svarbesnis, jį ir čempionato etapą laimėjo Povilas Leckas.
„Vladas padarė klaidą šlapiame posūkyje, ja pasinaudojęs aplenkiau ir stengiausi pats nedaryti klaidų“, – džiaugėsi pergale Povilas Leckas.

„Povilas yra labai geras konkurentas. Senas vilkas. Niekaip nepavyko jo pagauti. Aš nuo jo atsilieku patirtimi. O ji labai daug lemia važiuojant slidžia danga.“, – sveikino varžovą Vladas Gončarovas.

Greičiausia S1 klasė šį kartą nebuvo labai gausi, nes praėjusių metų S1 klasės čempionas Dominykas Diraitis po nesėkmingų trijų šių metų etapų nusprendė nestartuoti. Dėl epidemiologinės situacijos neatvyko ir greitasis Tomasz Zuralski iš Lenkijos (iš anksto užsitikrinęs Lietuvos čempiono titulą).

„Supermoto“ penktojo čempionato ir taurės etapo rezultatai klasėse

S1: 1.Povilas Leckas. 2.Vladas Gončarovas. 3.Ruslanas Bykovas.

S2: 1.Kaspars Loss (Latvija). 2.Karl Takk (Estija). 3.Sigitas Motiejus Bilinavičius.

S4. 1.Justinas Kontrauskas. 2.Sven Simulask (Estija). 3.Justas Kantaravičius.

S5: 1.Gediminas Jomantas, 2.Domas Aidietis. 3.Mantas Medveckas.

SM Street: 1.Gediminas Vilkas. 2.Deividas Gečys. 3.Gediminas Didika.

SuperQuad: 1.Gediminas Volkavičius. 2.Justinas Nutautas. 3.Donatas Ališauskas.

SM Junior: 1.Hugo Bykovas. 2.Travis Siilak (Estija). 3.Matas Strasevičius.

SM50: 1.Jonas Veliulis. 2.Tauras Veliulis. 3.Ignas Šarmavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)