Keliaudami po Lietuvą visi ralio dalyviai turėjo ne tik aplankyti žemėlapiuose esančias vietoves ar taškus, bet ir atlikti užduotis. Pavyzdžiui, tradicinė ralio partnerė – „Regitra“, tad specialiuose jos įrengtuose taškuose motociklininkai galėjo pasitikrinti įgūdžius.

„Jau ketvirtus metus iš eilės mototurizmo ralio dalyvius kvietėme apsilankyti specialiuose „Regitros“ punktuose. Juose motociklininkų laukė vis naujos užduotys, kurios priminė, jog vairuoti mokomės visą gyvenimą. Ir nepaisant to, kad vairuotojo pažymėjimą savo rankose turime galbūt net 20 metų, tam, kad užduotys būtų įveiktos, reikėjo gerokai susikaupti. Džiugu, kad nuolat augant motociklininkų bendruomenei tokie renginiai, skirti sąmoningo vairavimo ugdymui, sulaukia vis didesnio dėmesio ir pasisekimo“ , – sakė „Regitros“ generalinis direktorius Dalius Prevelis.


Jokia paslaptis, kad ralio dalyviams buvo atvertos durys net ir tų objektų, į kuriuos patekti ne taip lengva. Jie galėjo išgirsti unikalias lankytinas vietas prižiūrinčių, ten dirbančių žmonių istorijas. Tas itin džiugino ralio partnerio „Ryterna Modul“ vadovą Andrių Orlovą, kuris pabrėžė, kad tik dėl šio renginio, kurį iš dalies finansuoja Kultūros paveldo departamentas, jis turėjo unikalią galimybę aplankyti daugiau nei 40 įdomių ir dar neatrastų objektų visoje Lietuvoje.

Visgi ralio dalyvių užduotis – ne tik aplankyti įdomias vietas, bet ir atlikti užduotis bei rinkti taškus. Komandos „Druska ir pipirai“ kapitonas Vytautas Juodagalvis pasakojo, kad svarbiausių patarimų tiems, kurie dalyvauja pirmą kartą, neišduos, mat pats norėtų užimti aukštą vietą.

„Vieni iš paprastesnių patarimų būtų, tai turėti gerą nuotaiką ir nusiteikimą, tam renginiui. Kad netrukdytų kažkoks blaškymasis tą dieną, kai jau vyks ralis ir pavyktų greitai ir sklandžiai susidėlioti sprendimus, kur ir kaip važiuoti. Nusiteikimas yra labai svarbus. Tolesnis patarimas būtų įdėmiai skaityti reglamentą, įsivertinti matematinę visą to dalį, kokį reikia nuvažiuoti atstumą, kad nepažeisti kažkokių punktų arba pažeisti planuotai ar netikėtai. Ir tada viskas įmanoma“, – kalbėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)