„Mes mylime savo namus, kiemą, gatvę, kaimą o gal net ir miestą, nes nuo pat pirmų dienų stebėjome jį, gyvenome jo ritmu, pažinojome kiekvieną jo kampelį, jo žmonės, jo istorijas. Dėl to jis yra savas. Kai sakome, kad mylime savo kraštą ar net Lietuvą - ar tai reiškia, kad pažįstame ją taip pat, kai pažįstame savo miestą? Meilei raktas yra vienas - pažinimas. Taip atsirado visas temas vienijantis šūkis „Mylėti lygu pažinti“, – sako renginio organizatorė Birutė Vaitkutė.

Įsitraukia visa Lietuva

Į šią intelektualaus keliavimo iniciatyvą įsitraukia visa Lietuva: savivaldybės jau prisidėjo rekomenduodamos ypatingas vietas pagal temas. Jau netrukus jos taip pat deleguos intelektualius motociklininkus atstovauti savo kraštui – oficialių priėmimų metu įteiks jiems miestų vėliavas ir išlydės į kelionę.

Ralio maršrutui objektus taip pat rekomendavo ir kiti partneriai: Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejus, Kultūros paveldo departamentas, VĮ „Regitra“. Taip pat ekspertai: UNESCO programos „Pasaulio atmintis“ ir Nacionalinės bibliotekos Informacijos išteklių departamento direktorė Jolita Steponaitienė, istorikė ir kultūros paveldo ekspertė Diana Varnaitė, Pasaulio Tautų Teisuolių atminimą įamžinantis architektas Tauras Budzys.

„Išskirtinai ačiū iš anksto norime pasakyti vietiniams, kurie prisideda prie maršruto sudarymo ir ralio dieną po visą Lietuvą sutiks ralio dalyvius bei dalinsis žiniomis ir svetingumu“, – sako organizatoriai.

Renginio finišą dovanoja Kaunas

Iki šiol didžiausio intelektualaus ralio dalyviai eilę metų finišavo Birštone, tačiau šiais metais ralis keičia finišo vietą ir drauge su Kauno savivaldybe kviečia rugpjūčio 22 d. visus Lietuvos motokeliautojus finišuoti prie Kauno pilies.

„Ačiū Birštonui, o šiemet „Ryterna modul Mototourism Rally“ finišas keliasi į Kauną. Kaunas dovanoja finišą savo širdyje – prie Kauno pilies, ten kur šuoliuoja ir plevėsuoja Vytis. Neslėpsime. Jau įpusėjus ralio pasiruošimo darbams ir likus vos dviems mėnesiams iki ralio datos galutinai paaiškėjo, kad dėl karantino ir kitų priežasčių atsišaukia iš anksto planuota finišo vieta. Kaunas, sužinojęs situaciją, pakvietė pas save. Neįtikėtina, kad per tokį trumpą laiką Kaunas įsigilino ir visapusiškai įsitraukė“, – sako organizatoriai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)