Vienas jų – estas Hannes Soomer - vienintelis sportininkas Baltijos šalyse, kuris varžosi pasaulinėje SSP lygoje! Jam priklauso Auto24Ring trasos rekordas, kurį jis sekmadienį vėl pagerino!

Tokių tituluotų varžovų iššūkį sekmadienį priėmė ir Lietuvos motociklininkai su mūsų šalies čempionato lyderiu Šarūnu Pladu priešakyje. Beje Šarūnas šiemet pagerino absoliutų Nemuno žiedo įveikimo rekordą, kurį buvo pasiekęs prieš 10 metų. Rekordinį žygį jis prtęsė pagerindamas ir Latvijos žiedinių lenktynių mekos „Bikernieki“ trasos rekordą.

Permaininga kova ir lietuvių paslydimai

Varžybos Estijoje klostėsi labai permainingai net ir patiems greičiausiems, akivaizdiems lyderiams. Šarūnui Pladui nepasisekė galingiausios ir greičiausios „Supermoto“ klasės kvalifikacijoje: jis griuvo, apgadino motociklą. Po šio incidento sakė bandysiąs atgauti jėgas ir važiuoti atsargiau. Griuvimo neišvengė ir B1200 klasėje pirmavęs Danielis Mamanas, kai jį posūkyje agresyviai užspaudė konkurentai. Tačiau sėkmės pritrūko ir lietuvių varžovams.

Greičiausių motociklininkų „Superbike“ klasėje kvalifikaciją laimėjęs estas Hannes Soomeris varžybų metu patyrė techninių problemų, ėmė lėtėti, kol galiausiai sustojo techninio aptarnavimo zonoje ir varžybų nebetęsė. Tuo pasinaudojęs suomis Ville Valtonen užėmė lyderio poziciją, o jam iš paskos ratus suko Justas Bučnys ir Šarūnas Pladas. Tarp dviejų lietuvių užsimezgė itin aštri kova dėl antrosios vietos. Galiausiai Šarūnas aplenkė Justą, tačiau kitame rate, vydamasis lyderį, Šarūnas per plačiai įvažiavo į posūkį, motociklo ratas paslydo ant trasos pakraštyje buvusių šiukšlių, todėl Lietuvos čempionas griuvo antrą kartą, o varžybos buvo sustabdytos.

Baltijos čempionato etapo Parnu nugalėtojų TOP3, skaičiuojant įveiktus ratus, išsidėstė taip:
1. Ville Valtonen (Suomija), 2. Justas Bučnys (Lietuva), 3. Mihkel Osula (Estija).

Po finišo Justas Bučnys džiaugėsi pasiektu rezultatu.

„Stengėmės, kad mūsų čempionui Šarūnui Pladui būtų įdomiau lenktyniauti, kūrėme intrigą, kad jis neatsipalaiduotų. Šį kartą tai pavyko. Panašu, kad Šarūnas po paslydimo lenktynių kvalifikacijoje laikėsi taktikos taupyti padangas. Todėl tikėjausi, kad 3-4-ajame rate bandys mane aplenkti. Taip ir nutiko. Tik labai gaila, kad Šarūnas perdegė ir paskutiniame dešiniajame posūkyje išvažiavo per plačiai ir nefinišavo“, - kalbėjo trečiojo Lietuvos plento žiedo čempionato etapo nugalėtojas ir Baltijos čempionato etapo antros vietos laimėtojas Justas Bučnys.

Varžybų rezultatai

Skaičiuojant Lietuvos čempionato rezultatus, motociklininkai klasėse išsidėstė taip:

Superbike:

1. Justas Bučnys,

3. Audrius Žukaitis.

B1200:

1. Jaroslav Maleiko,

2. Andrius Gižas,

3. Mantas Marcinkevičius.

Superstock600:

1. Mantas Urmonas,

2. Mikas Razmislavičius,

3. Gediminas Čeplaitis.

C1200:

1.Michail Aškelovič,

2. Marian Voitkevič.

C600:

1. Kęstutis Smolskus,

2. Kipras Bunikis,

3. Vaidas Nomeika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)