Įspūdingas Armino Jasikonio pasirodymas

„Norėjau tautiečiams parodyti, kaip įmanoma ne tik efektingai šokinėti nuo tramplinų, bet ir labai greitai važiuoti. Žinoma, 100 proc. per tokias varžybas nespaudžiu, nes vengiu traumų. Todėl, susikūręs didelę persvarą pačioje pradžioje, vėliau važiavau ramiau“, – kuklinosi „Husqvarna“ gamyklinės komandos narys.

Jei kiekvieną trasos ratą Arminas įveikdavo per 1:30 min., tai artimiausias varžovas Estijos čempionas Janas Jakobsonas nuo jo sulig kiekvienu ratu atsilikdavo po 5 sek. Tokiu būdu per kiek daugiau nei 20 varžybų minučių greitasis anykštėnas antroje vietoje likusį estą aplenkė beveik pusantros minutės.

Antrojo važiavimo metu Arminas Jasikonis puikiai startavo ir jau pirmame posūkyje išsiveržė į priekį. Visų varžybų metu varžovai matė arba tolstantį arba juos lenkiantį Arminą. Lėčiausius varžybų dalyvius jis lenkė net dviem ratais.

Anykščiuose Arminas Jasikonis parodė, kaip važiuoja pasaulio elitas

Pernai pasaulio čempionate Arminas Jasikonis finišavo septintas, o šiemet antrajame (kol kas paskutiniame įvykusiame) pasaulio čempionato etape Olandijoje lipo ant podiumo – užėmė trečią vietą, prieš tai laimėjęs kvalifikaciją.

A. Jasikonis 1997 m. gimė Anykščiuose, mokėsi ir baigė Anykščių Antano Baranausko pagrindinę mokyklą, kuri sudarė sąlygas mokytis pagal atskirą programą, pagal atskirą tvarkaraštį, suderinus atsiskaitymus. Nes Arminas anksti išvyko į sportinę emigraciją Estijoje, vėliau Anglijoje, o dabar gyvena Belgijoje.

Anykščiuose Arminas Jasikonis parodė, kaip važiuoja pasaulio elitas

Motokrosas populiarėja, daugėja pradedančių

Lietuvos motociklų sporto federacijos prezidentas Robertas Benediktavičius pastebi, kad motokrosas sparčiai populiarėja. Tą liudija itin gausi Pradedančių sportininkų klasė.

„Žengiančių pirmuosius žingsnius pastaruoju metu padaugėjo. Tai gali reikšti tik viena – po 4-5 metų, tikiuosi, turėsime gausesnę aukšto meistriškumo dalyvių klasę. O po beveik 10 metų į Lietuvą trumpam grįžusio Armino Jasikonio pavyzdys tikrai įkvėps daugelį pradedančių“, – džiaugėsi R. Benediktavičius.

Pradedančių startą dėl dalyvių gausos netgi teko skelti į dvi dalis – dėl saugumo, nes iš viso bendras pradedančiųjų skaičius MX1 ir MX2 klasėse perkopė 60 dalyvių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)