Sigitas, kaip ir daugelis kitų, laukia šios akcijos vos jai pasibaigus. Tačiau šįmet suplanuotą datą tenka koreguoti – COVID-19 virusas supainiojo daugelio planus ir „Mane veža“ nėra išimtis – jis iš birželio nukeliamas į rugsėjo 5 d.

„Mes žinome šios akcijos svarbą visuomenei, ypač tam tikroms jos grupėms – gauname daugybę palaikymo žinučių ištisus metus. Vis tik šiemet situacija yra kitokia nei ankstesniais metais ir tai, ką planavome birželį, esame priversti nukelti į rugsėjį. Mūsų dalyvių saugumas yra pirmoje vietoje ir dėl to negali būti daromi jokie kompromisai“, – teigia idėjos autorė ir organizatorė Aldona Juozaitytė-Pieva.

„Mane veža“ yra akcija, kuomet įvairiose šalies vietose susitinka motociklininkai su silpnaregiais ir aklaisiais. Ekipažai važiuoja vienu motociklu – silpnaregiai gauna unikalią galimybę pajusti, ką reiškia važiuoti vėjui plaikstant plaukus, vairuotojai – išskirtinę progą pabendrauti su bendruomenės nariais, kurios atstovų daugelis iki akcijos nepažinojo. Atsiliepimai po anksčiau vykusių akcijų liudija, jog abiejų bendruomenių atstovai gauna svarbią ir labai malonią patirtį.

Renginio organizatorė ir Lietuvos aklųjų bei silpnaregių sąjungos atstovai sutaria, jog svarbiausi tokios akcijos tikslai yra du. Pirmasis – sulaužyti stereotipus apie žmones su regėjimo negalia bei požiūrį į jų galimybes. Antrasis – paneigti nuomonę apie motociklininkus kaip kelių eismo chuliganus. Daugelis motociklus vairuojančių žmonių kasdien atlieka svarbius darbus, tačiau savo įtemptose dienotvarkėse randa galimybę prisidėti ir prie tokių visuomenei reikalingų akcijų.

Ši akcija 2020 m. vyks jau ketvirtą kartą. Pernai akcijoje dalyvavo apie 100 ekipažų Vilniuje, Kaune, Aukštaitijoje bei Žemaitijoje, dar apie 50 ekipažų prisijungė Latvijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)