Ralio dalyviai objektų ieškojo pasitelkę specialią ralio knygą, kurioje – kiekvienas objektas ne tik parodytas žemėlapyje, bet ir detaliai aprašytas. Už kiekvieną apsilankymą vis kitoje vietoje, ralio dalyviams skirti taškai. Parsivežusi didžiausią tokių taškų skaičių komanda taps nugalėtoja.

O pasižiūrėti tikrai yra į ką, mat ralio punktai išdėlioti po visą Lietuvą. Galima intelektualių objektų ieškoti Šiaurės ar Vakarų Lietuvoje, galima – Aukštaitijoje, tačiau jei startas galimas iš bet kurios vietos, vakare visos komandos susirinks į Birštoną, kur laukia iškilmingas ralio finišas.

Ne visos laukiančios užduotys yra susijusios su lankytinais objektais. Ralio dalyvių visoje Lietuvoje laukia net keturi VĮ „Regitra“ padaliniai, kuriuose visi atvykę galės atlikti saugaus eismo užduotis ir pademonstruoti savo gebėjimus ant motociklo.


Laukia ypatingi susitikimai

Dalis objektų susiję su tuo, kad 2019-ieji paskelbti vietovardžių metais. Pavyzdžiui, dalyviams reikės apsilankyti anksčiau Naujamiesčiu vadintame miestelyje Šiaulių rajone, kuris susigrąžino savo gerokai senesnį pavadinimą.

Tarp lankytinų objektų ir Vaškų miestelis, kurio pavadinimas, pasak „Ryterna Modul Mototourism Rally“ knygos, kildinamas iš grafo Vaškaviečio užmojo miestelyje pastatyti bažnyčią ir varpinę. Pastaroji buvo nudažyta geltona – vaško – spalva, tad ją pamėgo bitės, sulipdžiusios ne vieną korį joje.

Tarp Baltijos keliui skirtų objektų – aukuras Pasvalyje, Kryžių slėnyje. Čia ralio dalyvių lauks Algirdas Mulevičius, prieš 30-metį, būdamas 26-erių, organizavęs Baltijos kelią ir skirstęs, kur kelyje kokių rajonų žmonės turėtų stovėti susikibę rankomis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)