Lietuvos motociklų sporto federacija ir sporto klubas „Coffee Racers“, organizuodami nemokamą renginį motociklininkams, tikisi paskatinti motociklų sporto dalyvių aktyvumą, taip pat įtraukti į motociklų sportą tuos, kurie apie tai svajoja, bet kol kas lenktyniauti renkasi veikiau gatves nei uždaras trasas.

„Kasmet Lietuvoje motociklų sporto mėgėjams organizuojama vis daugiau renginių, taip pat vis daugėja motociklų sporto mėgėjų, tad pats metas jiems ryžtis žengti į profesionalų sportą. Ši riba tarp mėgėjo ir profesionalo yra gana siaura, ypač turint omeny itin gerus kai kurių mėgėjų rodomus rezultatus“, – teigė Lietuvos motociklų sporto federacijos Plento žiedo komisijos pirmininkas Jaroslavas Buinauskas.

Bus proga megzti ryšius

Nemokamame renginyje šeštadienį galės dalyvauti patyrę ir pradedantieji sportininkai, turintys LMSF licencijas. Jiems šis renginys taps puikia treniruote prieš kitos dienos varžybas. Kitos laisvos vietos atiteks motociklų sporto entuziastams, neturintiems sportininkų licencijų. Taigi, J. Buinausko teigimu, pirmuosius žingsnius motociklų sporto link žengiantys entuziastai galės pajusti tikrą motociklų sporto dvasią, pasisemti vertingos patirties iš patyrusių motociklų sporto meistrų, užmegzti pažintis su įvairių sporto klubų atstovais.

Šarūnas Pladas su kitais sportininkais ir mėgėjais pasidalins savo patirtimi, taip pat trasoje praves lenktynių starto procedūros treniruotę – mažiau patyrę dalyviai galės išmėginti savo jėgas startuojant su šviesoforo signalais kaip per tikras lenktynes. „Startas – viena labiausiai jaudinančių varžybų akimirkų, kurios metu lengva suklysti, todėl ši treniruotė padės suvaldyti jaudulį ir geriau pasirengti kitos dienos varžyboms“, – sakė Šarūnas Pladas.

Socialinį renginį suorganizuoti padėjo Kauno rajono savivaldybė, Kauno rajono Greitosios medicinos pagalbos stotis, „Nemuno žiedas“, „Liqui Moly“.

Pasak LMSF atstovo, neprofesionalų treniruotėse ir lenktynėse Lietuvoje pastaraisiais metais sulaukiama daugiau nei šimto dalyvių, didelė dalis reguliariai dalyvauja šiuose renginiuose. Norint tapti oficialiu sportininku tereikia įsigyti sportininkų licencijas.

Grumsis patyrę vilkai ir nauji talentai

Sekmadienį vyksiančiose keturių nacionalinių ir tarptautinių varžybų etapuose kausis lietuviai, latviai ir lenkai. Sezonui įpusėjus jie kovos dėl svarbių taškų individualiose ir komandinėse įskaitose. Varžybose planuoja dalyvauti ne tik patyrę motosporto vilkai, tokie kaip latvis Ilmars Rudzons ar šios trasos rekordininkas Šarūnas Pladas, bet ir naujos Lietuvos plento žiedo žvaigždės – Mantas Urmonas, kuris tik įžengęs į šį sportą pademonstravo labai aukštą meistriškumo lygį ir rezultatus, Justas Bučnys, „Superbike“ klasėje dalyvaujantis pirmus metus ir jau demonstruojantis įspūdingą tempą, Ignas Udra, nušluostęs nosį lenkams praėjusiose varžybose Lenkijoje, ar jaunasis talentas Tauras Norkūnas.

Sekmadienį sportininkai rungsis „Superbike“, „B1000“ ir „B600“, „C1000“ ir „C600“ bei „Street“ klasėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją