Klasikinis, autentiškas ir aušinamas oru naujasis „R nineT /5“ įsilieja į BMW markės motociklų paveldą su ypatingomis istorinėmis šaknimis: modelis pažymi 50-ąsias legenda tapusios „/5“ serijos metines ir tuo pačiu šios markės motociklų gamybos Berlyno priemiestyje Špandau 50-metį.

1960 metais BMW automobilių poreikis augo taip dramatiškai, tad kompanijos vadovai nusprendė iškelti motociklų gamybos padalinį į Berlyną. Jame 400 specialistų kolektyvas pirmuosius surinkimo darbus pradėjo 1969 metais, išleisdamas „/5“ serijos modelius „R 50/5“, „R 60/5“ ir „R 75/5“.

Visiškai nauja važiuoklė bei modernus variklis kartu su patraukliu dizainu leido BMW svariai ir ilgalaikiai prisidėti prie bendro motociklų rinkos augimo. „/5“ serijos modeliai iškart pasižymėjo sėkme, patraukę vartotojus dinamiškumo užmiesčio keliuose ir kelionių komforto deriniu.

Šie BMW motociklai tiksliai atspindėjo pokyčių, roko muzikos ir galingo laisvės pojūčio erą. Atliepdami tų laikų dvasią gamintojai siūlė plačią paletę ryškių „/5“ serijos motociklų dažymo spalvų.

„BMW Motorrad“ padalinio sukaktį pažymintis modelis tuo pačiu atsisveikina su praeitimi, išsaugodamas „/5“ serijos nostalgišką dvasią, tačiau perkeldamas ją į visiškai šiuolaikišką formą.

Kruopščiai atkurtos detalės

Jubiliejinis modelis išsiskiria šiuolaikiškesniu dizainu, kurį paryškina „Lupine Blue“ metalinė mėlyna spalva. Chromuoti galinio vaizdo veidrodėliai, visa išmetimo sistema ir duslintuvas grąžina į moderniuosius laikus motociklų paveldą, kaip ir dviguba, senųjų „/5“ serijos motociklų stilių primenanti sėdynė bei kitos detalės.

Variklis, pavarų dėžė, šakės slankiklio vamzdžiai, ratų pagrindas ir stipinai padengti aliuminio sidabrine spalva vis dar primena legendinius senuosius „/5“ serijos modelius, kaip ir kontrastuojamai juodos spalvos motociklo rėmas.

Šio modelio technologijos sugrąžina į dabartį. Naujajame „BMW R nineT /5“ montuojamas 1170 kub. cm. darbinio tūrio 81 kw (110 AG) galios EU4 standartus atitinkantis variklis. Jau standartinėje motociklo įrangoje įdiegtos šildomos rankenėlės, ABS ir ASC (automatinė stabilumo kontrolė) sistemos, o priekyje montuojami dviejų diskų 320 mm skersmens stabdžiai.

Lietuvoje „BMW R nineT /5“ oficialaus „BMW Motorrad“ markės atstovo „Krasta Auto“ salonuose pasirodys rugsėjo mėnesį, o modelį užsakyti galima jau dabar.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją