„Tai, kad per dvi dienas iškart įvyko du varžybų etapai, reiškė nemažą iššūkį sportininkams ir technikai. Sportininkams reikėjo sugebėti ir antrą dieną išlaikyti tempą. Be to, buvo labai karšta – tai dar dalyviams pasunkino varžybas“, – sakė čempionatą organizuojančios Lietuvos motociklų sporto federacijos Plento žiedo komisijos pirmininkas Jaroslavas Buinauskas.

„Superbike“ klasės lenktynėse šeštadienį puikų tempą laikęs Šarūnas Pladas finišavo su sprogusiu duslintuvu – incidentas įvyko likus keturiems ratams iki finišo. Š. Pladas, nepaisant deginamos kojos, ryžosi finišuoti ir bendroje įskaitoje su lenkais buvo ketvirtas.

„Pasiduoti lengva, o nepasiduoti sunku“, – trumpai pakomentavo pasibaigus varžyboms.

Antras tarp lietuvių šioje klasėje buvo Justas Bučnys, trečias – Audrius Žukaitis. Sekmadienį Š. Pladas finišavo už keturių lenkų sportininkų nugarų. Tarp lietuvių antras vėlgi buvo J. Bučnys, o trečią vietą iškovojo Kęstutis Stankūnas, aplenkęs A. Žukaitį. Anot J. Buinausko, Justas Bučnys „Superbike“ klasėje dalyvauja pirmus metus ir jau demonstruoja įspūdingą tempą.

Ignas Ūdra pirmose varžybose šeštadienį „Rookie 1000“ klasėje buvo absoliučiai greičiausias – tiek tarp lietuvių, tiek ir tarp drauge lenktyniavusių lenkų. Jis nuo antro finišavusio sportininko iš Lenkijos atitrūko penkiomis sekundėmis. Tądien antrą ir trečią vietas tarp lietuvių pasidalino Tauras Norkūnas ir Tadas Paulikas. Tačiau sekmadienio varžybose kortas bendroje įskaitoje sumaišė I. Ūdros kritimas. Nepaisant to, su skaudančiu šonu, jam pavyko finišuoti ketvirtam tarp visų sportininkų ir lietuvių įskaitoje išlikti pirmam.

"Liqui Moly Lietuvos motožiedo čempionatas". Szymon Kos nuotr.

Šeštadienį Mantas Urmonas „Rookie 600“ klasėje dėl vietos ant podiumo kovėsi su lenku Krystian Nawojski ir šiam pirmą vietą atidavė tik sekundės dalimi. Tądien „Rookie 600“ klasėje Lietuvos čempionato klasifikacijoje lietuvaičiai išsirikiavo taip: pirmasis buvo Mantas Urmonas, antras – Justas Gadiauskas ir trečias – Ignas Kanapeckas. Nors antrą varžybų dieną M. Urmonui pavyko išlaikyti panašų važiavimo tempą, lenkas vis tik pravažiavo greičiau ir nuo lietuvio atitrūko penkiomis sekundėmis. Šią dieną tarp lietuvių antrą ir trečią vietas pasidalino atitinkamai J. Gadiauskas ir Aidas Ramanauskas.

Pasak LMSF atstovo, šių metų čempionatas tikrai pasižymi stiprumu, aukštu sportininkų lygiu. „Bene pirmą kartą matome, kad sportininkai pradeda išties investuoti į treniruotes“, – teigia J. Buinauskas.

Pastarosiose varžybose varžėsi „A“ ir „B“ licencijų turėtojai, o „C“ ir „Street“ klasių dalyviai išbandys save birželio 29 dieną Kačerginės „Nemuno žiede“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją