Finišui pasirinkta Kauno BMW ženklo atstovybė. Jos kiemas dienos pabaigoje virto tikru aviliu, į kurį vienas po kito rinkosi užduočių lapais nešini motociklininkai. Vieni, sugebėję pasiekti užsibrėžtą tikslą, aplankyti reikiamą objektų skaičių ir pasilikę laiko kelionei į Kauną, čia atvažiavo nusiteikę ramiai. Kiti, atvažiavę jau tiksint paskutinėms duoto laiko minutėms, užduočių lapus renginio teisėjams nešė tekini.

Nepriklausomai nuo rezultatų, nė vienas neslėpė, kad dalyvauti sprinte panoro tam, kad pasidžiaugtų neeiliniu šeštadieniu. Finiše sutikta motociklininkų pora prisipažino, kad vienam iš jų šis sprintas – krikštas ant motociklo, ir džiaugėsi, kad viskas pavyko taip, kaip ir planuota. Kiti pasakojo, kad idėja sėsti ant plieninių žirgų ir pasivaržyti ieškant įvairių Lietuvos lankytinų vietų ir objektų užkrėtė ir kolegas, tad suburti komandą pavyko tiesiog darbovietėje.

Preliminariais duomenimis, daugiausiai taškų per visą sprinto dieną pavyko surinkti komandai, pasivadinusiai „Laisvė lėkti“. Ją DELFI komanda sutiko viename pirmųjų taškų – Čiobiškyje esančiame „Malinauskų take“. Motociklininkai pasakojo, kad dalyvauja sprinte antrą kartą – pirmąjį „apsiuostė“, o šiemet sumanė įdomią strategiją, kuri, sprendžiant iš rezultato, visai pasiteisino.

Papildyta 15.22 val. Jonavos viešoji biblioteka dar vadinama mažąja Martyno Mažvydo biblioteka, mat vizualiai primena tą, kuri yra sostinėje. Tad nieko nuostabaus, kad mototurizmo sprinto dalyviai dešimtimis plūdo į šią biblioteką surasti reikalingo kodo ir atlikti vieną iš intelektualaus ralio užduočių.

Bibliotekoje visus svečius pasitiko pats Martynas Mažvydas, nešinas „Katekizmu“, pirmąja lietuviška knyga, ir karalienė Bona Sforca. Visi sprinto dalyviai, užsukę į biblioteką, buvo palydėti į skaityklą ir ten, suradę reikalingą kodą, skubėjo fotografuotis ir atlikti antrą sprinto užduotį.

Čia sutikta „United strangers“ komanda, pažymėta 232 numeriu, pasakojo, kad Jonava – jau dešimtasis komandos aplankytas objektas. Ketvirtus metus sprinte dalyvaujanti komanda neslėpė, kad būtent šio renginio dėka bendraminčiai ir susibūrė.

„Prieš kelerius metus internete ieškojome, kas norėtų važiuoti intelektualiame ralyje. Taip ir susibūrėme – keistuolių būrys“, – pasakojo komanda.

"BMW Mototurizmo sprintas 2019" įpusėjo: Čiobiškis ir Jonava

Motociklininkų būrys sakė, kad Lietuvą gražesniais keliukais jau yra išvažinėję, tačiau šios dalies tarp Vilniaus ir Kauno apvažiavę nebuvo, tad įspūdį paliko ne vienas objektas, organizatorių pasiūlyti įdomūs krašto keliai ir užduotys.

„Iki finišo dar turime aplankyti du objektus Kaune. Tikrai nepretenduojame į laimėjimą – savo malonumui važiuojame“, – kalbėjo komanda.

Papildyta 13.25 val. Dar vienas mototurizmo sprinto punktas – Žaslių miestelis. Čia sprinto dalyvius pasitiko gausi miestelio bendruomenė, pasipuošusi tautiniais kostiumais. Be pasakojimų apie miestelio istoriją, visų dalyvių čia laukia ypatinga užduotis. Kadangi visus, atvykusius į miestelį, pasitinka dviejų angelų skulptūra, kiekvienas sprinto dalyvis, padedamas miestelio bendruomenės, turi pasigaminti po angelą, kuris lydės tolesnėje kelionėje.

Papildyta 13.16 val. Vienas iš „BMW mototourism sprint“ punktų – Čiobiškio miestelyje esantis „Malinauskų takas“. Liaudies meistras Povilas Malinauskas pasakojo, kad kadaise jam reikėjo kažkaip parodyti, kad yra liaudies meistras, todėl išdrožė koplytstulpį. Vėliau greta namo atsirado ir daugiau dirbinių, o ilgainiui drauge su žmona Liudmila sukūrė visą skulptūrų taką.

Čia pat įkurta ir nedidelė kalvė, liaudies meistro dirbtuvės, o jo sutuoktinė Liudmila atidarė savo kepyklėlę.

Čia atkeliavę mototurizmo sprinto dalyviai neslėpė džiaugsmo, kad gali šiek tiek atsipūsti ir pabendrauti su tako šeimininkais. Kiekvienam jų teko užduotis atrasti tarp daugybės skulptūrų reikalingą ir pasižiūrėti, koks eilėraštis ant šios užrašytas bei jame atrasti reikalingą žodį.

Čia sutikta komanda „Laisvė lėkti“ pasakojo, kad sprinte dalyvauja antrus metus ir pernai apsišniukštinėjo, o šiemet turi strategiją, kaip reikia „protingai“ važiuoti. Čiobiškis tapo komandos ketvirtuoju punktu šiandien, o iš viso, iki pat finišo Kaune, komanda norėtų spėti atrasti 17 reikalingų punktų.

BMW Mototourism Sprint“, dar pavadintas intelektualiu raliu, varžybas organizatoriai vadina puikia proga savaitgalį ne tik pasivažinėti su bičiuliais ar šeima, bet ir pasidomėti savo krašto istorija. Kiekvieno dalyvių laukia 25 kelio knygoje pažymėti taškai, o kokia tvarka jie bus lankomi, nuspręs jau patys ralio dalyviai.

„Tai yra masinis renginys, kuris unikalus tuo, kad vietos, kuriose lankysis dalyviai, nėra įtrauktos į turistinius maršrutus, kai vietos, kurių, galima sakyti, apskritai nėra. Žmonės apie jas mažai žino, jos yra pamirštos, kai kurios jų jau yra išnykusios, nes ten nebeliko materialių kūrinių, todėl žmonės pamiršta jas, o taip išnyksta ir istorija, bei žinia, kuri mums labai svarbi“, – apie renginio formatą pasakojo viena jo organizatorių Birutė Vaitkutė.

Nepaisant to, kad ralio formatas primena kelionę po Lietuvą, organizatoriai ragina nepamiršti, kad tai – visgi varžybos. Kiekviename punkte apsilankantys intelektualaus ralio dalyviai turi ne tik atlikti užduotis, bet ir surinkti reikiamus antspaudus, atrasti paminėtus objektus, nusifotografuoti. Skelbiama, kad viską reikėtų spėti atlikti per 6 valandas.

Numatoma, kad „BMW Mototourism Sprint“ finišas – Kaune, BMW ženklo atstovybėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją