Patys organizatoriai teigė, jog ir šių varžybų formatas yra kiek kitoks, tai – intelektualusis ralis. Mat tai ne tik galimybė pasivažinėti motociklu, bet ir susipažinti su šalies istorija bei gerai praleisti laiką su šeima ar draugais.

„Tai yra masinis renginys, kuris unikalus tuo, kad vietos, kuriose lankysis dalyviai, nėra įtrauktos į turistinius maršrutus, kai vietos, kurių, galima sakyti, apskritai nėra. Žmonės apie jas mažai žino, jos yra pamirštos, kai kurios jų jau yra išnykusios, nes ten nebeliko materialių kūrinių, todėl žmonės pamiršta jas, o taip išnyksta ir istorija, bei žinia, kuri mums labai svarbi“, – apie renginio formatą kalbėjo Organizatorė Birutė Vaitkutė.

Nors šis renginys pritraukia itin daug dalyvių, o šiose varžybose ketina dalyvauti apie pusė tūkstančio motociklininkų, tokia pramoga ir galimybe domisi ne tik mėgėjai. Lenktynininkas Balys Bardauskas vos atvykęs iš Dakaro ralio, dar oro uoste teigė, kad „Mototourism Rally“ jis tikrai dalyvaus, tačiau sužinojęs, kad kiek anksčiau vyks „Mototourism Sprint“, vienas iš pirmųjų pasisakė ten dalyvausiantis.

„Man tai galimybė ne tik gerai praleisti laiką, bet ir pabūti su bendraminčiais, taip pat pabūti su šeima. Juk galite važiuoti dviese, jei norite, galite surinkti ir visą draugų kompaniją“, – aiškino lenktynininkas.

Tiesa, organizatoriai priminė, kad tai visgi yra varžybos, todėl visi norintys taip pat gali pasitikrinti savo orientacinius bei planavimo gebėjimus. Mat, anot jų, čia svarbu ne greitis, o strategija, kuria vadovaujantis būtų įmanoma ne tik greičiau pasiekti numatytus taškus, bet ir įveikti ten numatytas užduotis.

„BMW Mototourism Sprint“ startas jau šį savaitgalį, gegužės 18 d., šalia Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją