Antanas Ulickas, klubo „Volviečiai“ narys, pasakojo, kad patys populiariausi modeliai klube – „Volvo S60“ iki 2006 m., taip pat ir antrosios kartos „Volvo S80“. Netrūksta ir naujesnių, 2013-2014 m. modeliai. Tačiau atsakymo, kuris modelis geriausias, anot jo, nėra, nes kiekvienas renkasi tą, kuris jam patinka labiausiai.

Norite atiduoti balsą už savo mėgiamiausią automobilį? Balsuokite čia!

Kaip išsirinkti gerą „Volvo“

„Daugelis sako, kad „Volvo“ remontas brangus, bet lyginant su tos pačios klasės kitų gamintojų modeliais – nesutikčiau. Pavyzdžiui, priekinių šakių sailenblokų keitimas abejose pusėse su visomis dalimis kainuoja 80-100 eurų. Visgi visi turi jiems būdingų „ligų“, – akcentavo A. Ulickas, pasak kurio, populiarėja ne tik iš Europos šalių atvežti „Volvo“ modeliai, bet ir iš JAV importuojami automobiliai.

Pavyzdžiui, dažniausia naudotų dyzelinių „Volvo“ liga – degalų purkštukai, DPF filtrai ir sklendės. Bet, ramino pašnekovas, viskas yra suremontuojama, pavyzdžiui, purkštukus galima restauruoti ir t.t.

„Kalbant apie benzininius modelius, dažniausios bėdos yra droselinės sklendės ir uždegimo ričių, vadinamųjų babinų gedimai. Tačiau daug bėdų tai nesukelia. Be to, benzininiai varikliai nebijo dujų įrangos, todėl važinėti galima pigiau“, – tikino „Volviečių“ narys.

Kalbėdamas apie „Volvo“ modelių važiuokles, jis akcentavo, kad šios nėra itin sudėtingos, todėl prireikus remonto neteks išlaidauti. Be to, pašnekovas gyrė „Volvo“ komforto lygį ir garso izoliaciją.

„Norint išsirinkti gerą naudotą „Volvo“, reikia atkreipti dėmesį į automobilio ridą ir tai, kaip jis buvo prižiūrėtas ankstesnio savininko. Reikia įsiklausyti į variklio darbą – jis turi veikti be jokių cypčiojimų, pašalinių garsų. Pravartu patikrinti, kaip jungiasi pavaros, mat šios turi persijungti kone nejuntamai. Galiausiai automobilis važiuodamas turi negirgždėti, nebildėti, nedūminti juodai“, – vardijo A. Ulickas.

Anot pašnekovo, tinkamai prižiūrint „Volvo“ automobilį, jam ir nuvažiuotas 1 mln. kilometrų – ne riba. Tačiau, akcentavo jis, svarbiausia tinkamais prižiūrėti automobilį ir skirti jam dėmesio.

„Pavyzdžiui, šiuo metu klube turime „Volvo 240“ modelį, kuris nors ir yra 35 metų senumo, yra išpuoselėtas taip, kad traukia kiekvieno akį“, – akcentavo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)