Gegužės 17-osios, trečiadienio, vakarą JDM LT komanda drauge su dar keliomis dešimtimis išskirtinių automobilių vairuotojų kviečia pakilti į prekybos centro „Ozas“ stovėjimo aikštelės viršutinį aukštą. Čia, greta netoliese esančios kavinės, visų lauks įdomių, modifikuotų, netradicinių ir išskirtinių automobilių paroda, o po jos – pirmasis 10-ojo „Greitų ir įsiutusių“ filmo seansas.

Gimė susitikimų tradicija

„Galiu drąsiai pasakyti, kad su šiuo filmu augau ir tikrai ne kartą svajojau, kad kai tik pradėsiu vairuoti, galėsiu turėti kažką panašaus į šio filmo herojų automobilius. Tad tikrai džiugu, kai tokį filmą, turėjusį įtakos, matyt, absoliučiai visiems benzingalviams, dar ir dabar galime žiūrėti visi kartu. Jau nebe pirmą kartą drauge su „Multikino“ organizuojame tokius renginius ir kaskart smagu, kai pasibaigus vienai legendinio filmo daliai susimirksime, kad susitiksime vėl po poros metų, kai išeis nauja epopėjos dalis“, – juokiasi JDM LT klubo komunikacijos vadovė Dina Sergijenko-Ramaškevičienė.

Pasak Raimundo Bilinsko, kino teatro „Multikino“ marketingo vadovo, prieš kelerius metus prasidėjusi draugystė su JDM LT klubu suformavo savotišką tradiciją į pirmąjį „Greitų ir įsiutusių“ seansą pakviesti „kiečiausius“ miesto benzingalvius.

Modifikuoti automobiliai / Mariaus Bendzelausko nuotr.

„Džiaugiamės, kad tradicijos tęsiasi ir tai bus jau trečiasis suvažiavimas ant „Ozo“ stogo. Tokiam susitikimui ir progai, ko gero, nėra geresnės vietos Vilniuje, – sako R. Bilinskas, prisimindamas, kad paskutinį kartą toks renginys vyko dar 2021-aisiais. – Tai buvo pirmas didesnis renginys, organizuotas dar koronaviruso pandemijos metu. Bet jis pranoko visus lūkesčius ir buvome labai laimingi sulaukę tiek daug dalyvių ir žiūrovų.“

Užaugino ištisas kartas

Selmas Adomonis, JDM LT klubo vadovas, neslepia, kad „Greiti ir įsiutę“ filmai yra tapę klasika.

„Pirmąkart pamačiau šiuos filmus dar neturėdamas vairuotojo pažymėjimo, bet jau tada jis stipriai įkvėpė susidomėjimą automobiliais ne tik kaip transporto priemonėmis. Tais laikais, kai šis filmas pasirodė, nebuvo „Google“, „YouTube“, nekalbu net apie „Instagram“ ar „Facebook“. Įkvėpimo buvo galima pasisemti tik iš žurnalų, kurių pavykdavo rasti išvykus į užsienį. Tad pirma „Greitų ir įsiutusių“ dalis buvo tikras sprogimas galvoje“, – prisimena jis.

JDM LT klubo vadovas juokauja, kad be pėdsako šis sprogimas nepraėjo, mat pirmieji automobiliai turėjo filmui būdingų „tiuningo“ elementų: didelius galinius aptakus, neonines šviesas ir panašiai.

„Buvo visiškai nesvarbu, ką tuo metu vairavai – „Greiti ir įsiutę“ įkvėpė iš automobilio padaryti kažką daugiau nei tiesiog tėvų padovanotas senas automobilis. Šiandien sunku patikėti, kad susitiksime jau dešimtojo filmo premjeroje, nes su juo užaugo ir vairuoti pradėjo ne viena benzingalvių karta“, – sako S. Adomonis.

Anot jo, nors naujausios šio filmo dalys automobilius palieka kiek nuošaly, visgi kiekvienas filmas primena tai, nuo ko viskas prasidėjo.

„O mums tai puiki proga drauge su „Multikino“ suburti bendraminčius su išskirtiniais automobiliais, parodyti publikai, kad „tiuningas“ vis dar turi gerbėjų, ir nors modifikacijų kryptys smarkiai pasikeitusios, automobiliai vis dar tobulinami ir keičiami“, – primena jis.

Išskirtinių modifikuotų automobilių paroda ant prekybos centro „Ozas“ stogo laukia gegužės 17-ąją nuo 18:30 val. Paroda žiūrovams ir prekybos centro lankytojams nemokama. 19:30 val. kino teatre „Multikino“ laukia pirmasis filmo „Greiti ir įsiutę“ dešimtosios dalies seansas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją