„AKO Trike“ yra dvivietis, lietuviškas elektrinis triratis, vienu įkrovimu galintis važiuoti daugiau nei 300 kilometrų ir pasiekiantis 150 kw galingumą. Jis sujungia geriausias motociklų ir automobilių važiavimo savybes. Šis projektas išskirtinis, nes vairuotojams gali suteikti natūralaus judėjimo jausmą ir unikalų vairavimo malonumą, tuo pat metu užtikrinant saugumą ir neprarandant transporto priemonės kontrolės valdymo proceso metu. Išskirtines dinamines savybes šiai transporto priemonei suteikia ne tik palinkstanti važiuoklė, bet ir inovatyvi išvaizda bei nematyti dizaino sprendimai. Šiuo metu įmonė „AKO Technical“ kuria „AKO Trike“ vidaus dizainą ir prie to pakvietė prisidėti VDA Vilniaus fakulteto Dizaino katedros bendruomenę. Šią transporto priemonę šią savaitę galima apžiūrėti Vilniuje, VDA parodų salių „Titanikas“ fojė.

Kuriant „AKO Trike“ dalyvauja ne tik „AKO Technical“ ir VDA Vilniaus fakulteto Dizaino katedros studentai. VDA kvietimu, kūrybines dirbtuves veda pasaulinio garso automobilių dizaineris Frank Stephenson. Maroke gimęs amerikiečių automobilių dizaineris, dirbo su visa plejada garsių automobilių gamintojų, o žurnalas „Motor Trend“ pavadino jį „vienu įtakingiausių mūsų laikų automobilių dizainerių“.

„Franko karjera – įspūdinga, jis kūrė ir tebekuria automobilių pramonės legendas, o šiandien įspūdinga savo patirtimi dalinasi su mūsų Akademijos studentais, - sako VDA Vilniaus fakulteto Dizaino katedros vedėjas, profesorius Juozas Brundza, pabrėždamas, kad dizainerio sukurtus automobilius galima pamatyti ir mūsų šalies gatvėse.

Frank Stephenson žvaigždė tekėti pradėjo „Ford“ dizaino studijoje Kelne, Vokietijoje. Ten dizaineris sukūrė išskirtinius „Ford Escort RS Cosworth“ elementus, pavyzdžiui, klasika tapusį dvigubą galinį spoilerį. Vėliau jis perėjo į „BMW“, kurioje praleido 11 metų ir galiausiai buvo paskirtas vyriausiuoju dizaineriu. Jo sukurtas naujojo „MINI Cooper“, pristatyto 2000 m. Paryžiaus automobilių parodoje, dizainas paskatino apdovanojimus pelniusio prekės ženklo atgimimą ir naujos kartos MINI modelius. 2003 m. „MINI Cooper“ buvo pirmasis Europos automobilis pelnęs Šiaurės Amerikos metų automobilio apdovanojimą. Dirbdamas Bavarijos automobilių konstruktoriams jis sukūrė ir Lietuvos vairuotojų mėgstamą pirmosios kartos „BMW“ visureigį „X5“.

2002 m. liepos mėn. dizaineris buvo paskirtas pirmuoju „Ferrari-Maserati“ koncepcijos dizaino ir plėtros direktoriumi Italijoje. Jo darbas apėmė naujausių „Maserati“ ir Ferarri“ modelių dizaino linijų kūrimą. Taip gimė „Maserati Quattroporte“, „Maserati GranTurismo“ bei „Ferrari 612 Scaglietti“. Vėliau dizaineris kūrė FIAT „Punto“ bei „Bravo“ modelius. 2007 m. jis buvo paskirtas „Stile Alfa Romeo“ dizaino centro vadovu, o dar po metų perėjo į išskirtinių britų sportinių automobilių gamintojo „McLaren Automotive“ biurą. Čia jis sukūrė „McLaren P1“ modelį, kurio įkvėpimu tapo žuvis skraiduolė, dizainerio pamatyta Majamyje.

Virtualios VDA studentų kūrybinės dirbtuvės su garsiu automobilių dizaineriu vyks iki gegužės 27 dienos, VDA parodų salių „Titanikas“ (Maironio g. 3, Vilnius), 115-oje auditorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją