Remiantis renginį stebėjusio laiko matavimo komandos nario Sauliaus Vilčinsko pateiktais duomenimis, visą trasos ilgį įveikė per 3 minutes ir 8 sekundes. Tai yra apie 64,15 km/val vidutinis greitis.

Rekordu siekta perduoti žinutę

Anot renginį organizavusios bendruomenės atstovo Vyčio Šliažo, rekordu siekiama parodyti, jog ši vienintelė Lietuvoje žiedinė trasa yra reikalinga ne tik profesionaliems sportininkams, bet ir automobilių entuziastams bei mėgėjams, visuomenei.

Jam antrino ir kolega, Vytas Bilinskas: „Vienintelė Lietuvoje esanti lenktynių trasa tikrai nėra puikiausios būklės, tad šiuo rekordu norėjome pasidžiaugti gausiu savo bičiulių būriu ir tuo pačiu atkreipti atsakingų institucijų dėmesį į tai, kad trasos reikia ne tik profesionaliems sportininkams, bet ir paprastiems žmonėms. Tai vieta, kur žmonės tobulina savo vairavimo įgūdžius, gerai leidžia laiką ir stiprina savo tarpusavio ryšius bei užmezga naujus. Tai Lietuvos ,,benzingalvių" pagrindinė vieta, kurią norime matyti dar ilgai gyvuojančią ir prižiūrėtą".

Kviečia į iššūkį

Organizatoriai draugiškai kviečia kitų automobilių gamintojų entuziastų klubus siekti pagerinti rekordą ,,daugiausia vienos markės automobilių lenktynių trasoje" ir sako, kad tai galėtų tapti gražiu ir draugišku automobilininkų bendruomenės žaidimu.

Artimiausias „Febi Speedfest.lt“ renginys vyks vasarą, liepos 23 dieną, taip pat Nemuno žiedo trasoje.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją