Anot leidinio, balandžio 11 dieną Kanados premjeras Justinas Trudeu pritarė siūlymui suteikti Ukrainai 500 mln. dolerių vertės ginklų ir šarvuočių, kad padėtų kovoti su įveržusiomis Rusijos pajėgomis.
Tiekėju šiame susitarime greičiausiai bus Kanadoje įsikūrusi šarvuotų automobilių gamykla „Roshel“. Čia kuriamas kompanijos flagmanas „Senator APC“ bus siunčiamas į Ukrainą.

Tai itin universalus šarvuotis tinkamas įvairiems scenarijams. „Senator APC“ sukurtas taip, kad įgulą apsaugotų nuo pakartotinių granatos sprogimų ir minų. Taip pat jo šarvai gali atlaikyti CEN B7 balistinio lygio sprogimą.

Įprastai „Senator APC“ skirtas pasienio apsaugos ir teisėsaugos pajėgų užduotims. Tačiau šarvuotis turi specialias šaudymo angas, išėjimo liukus, pažangius užraktus, išorines kameras, avarinio apšvietimo įrangą. Taip pat čia gali būti komplektuojamas bokštelis su šaudymo sistema, naktinio matymo funkcija ir apsauga nuo cheminės atakos.

Dalyvavo kosminėje misijoje

Įdomu tai, kad 2020 metų gegužę, kai Elono Musko bendrovė „SpaceX“ pradėjo istorinį pirmąjį pilotuojamą skrydį į Tarptautinę kosminę stotį su erdvėlaiviu „Crew Dragon“, „Senator APC“ čia turėjo ypatingą užduotį.

Erdvėlaivio įgula Bobas Behnkenas ir Dougas Hurley iki paleidimo aikštelės buvo vežami baltais „Tesla Model X“ modeliais, tačiau juos taip pat lydėjo kanadiečių „Roshel“ kuriamas šarvuotis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją