Pirmą kartą „ContiRe.Tex" technologiją „Continental" pristatė 2021 metų rugsėjo mėnesį. Taiyra poliesterio audinys, išgaunamas iš naudotų plastiko butelių, kurių perdirbimenenaudojami jokie cheminiai procesai, todėl ši technologija yra kur kas efektyvesnė neistandartiniai plastiko butelių perdirbimo metodai.

Jau galima įsigyti
Visos padangos su „ContiRe.Tex" technologija yra gaminamos „Continental" gamyklojeLousade, Portugalijoje. Šoninės šių padangų sienelės yra pažymėtos „Contains RecycledMaterial" užrašu.
Lengvųjų automobilių padangų gamyboje seniai naudojamas iš PET plastiko pagamintaspoliesteris. Iš jo pagamintas padangos kordas sugeria padangą veikiančias jėgas ir išliekastabilus esant didelei apkrovai ir aukštai temperatūrai. O tam, kad padangų gamyba būtųdraugiškesnė aplinkai ir labiau tausotų žaliavas, „Continental" nuolatos tiria tinkamasgamybai alternatyvias žaliavas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją