Mykolajivas pastarąsias dienas yra stipriai apšaudomas okupacinių Rusijos pajėgų, o miestą paliko jau beveik pusė gyventojų. Miestas laikosi ir kova kiekvieną dieną tampa artimesnė, todėl vietiniai patruliai papasakojo Mykolajivo apskrities gubernatoriui Vitalijui Kimui apie tai, kad okupantai labai greitai pabėga ir jiems sunku juos tinkamai išlydėti.

Akivaizdu, kad stipriausia Ukrainos karinė technika yra sutelkta Kijivo gynybai ir kontratakoms prieš okupacinę kariuomenę. Todėl reikėjo greito ir išradingo sprendimo. Mykolajivo patruliai gavo antrosios kartos 6 serijos BMW kabrioletą (E63). Jis papuoštas Ukrainos simbolika, o gale aiškus nurodymas, kur turėtų eiti rusų karinis laivas.

Tačiau svarbiausia šio automobilio detale tapo bagažinėje sumontuotas kulkosvaidis. Kabrioleto kėbulas tam puikiai tinka, nes šaudyti galima įsitaisius galinėje sėdynėje. Taip pat iš papildomų šoninių šviesų ir numerių rėmelių matyti, kad šis BMW 6 yra skirtas JAV rinkai. Tai reiškia, kad jo galia siekia bent jau 250 AG.

Tiesa, tai nėra pirma tokia dovana miesto patruliams nuo gubernatoriaus. Prieš tai V. Kimas patruliams padovanojo iš rusų kariuomenės perimtą kovinį visureigį „Tigr“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją