Valstybės įmonė pabrėžė, kad susisiekė su automobilių, ant kurių užkabinti šie numeriai, savininkais, ir pasiūlė pasikeisti juos į kitą derinį.

„Taip pat norime atkreipti dėmesį, kad tokių užrašų nebeišduodame jau keletą metų, o socialiniuose tinkluose kai kurių asmenų nuotraukose užfiksuoti numeriai kaip CCCP17 jau yra seniai sunaikinti“, – komentavo „Regitra“.

„Regitra“ primena, kad pagal galiojančias taisykles numerio ženklai negali sutapti ir su SSRS valstybių, komunistinių organizacijų pavadinimais, komunistinių vadovų pavardėmis, jų santrumpomis.

Dėl šios priežasties nebuvo išleista, pavyzdžiui, KGB numerio ženklų serija.

Draudžiami ne tik šie deriniai. Vairuotojui panorus, nebūtų išduodami ir tie valstybiniai vardiniai numeriai, kurių kombinacijos reiškia nepadorius, įžeidžiančius, neigiamas emocijas skatinančius žodžius, taip pat keiksmažodžiai ir sąvokos, įžeidžiančios kitas rases, kitų tikėjimų atstovus.

Nebūtų išduoti ir valstybiniai numeriai, kuriuose deriniai, susiję su nacistinės Vokietijos simbolika.

Tokia simbolika, deriniai ir pan. draudžiami ne tik valstybiniuose numerio ženkluose. Baudą užtrauktų ir, pavyzdžiui, atitinkamais lipdukais, užrašais apklijuotas automobilis. Už tokią simboliką gresia 150-300 eurų bauda, be to, daiktas, taigi, ir automobilis, dėl tokios simbolikos naudojimo gali būti konfiskuotas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)