V. Milius aplankė Vilniaus, Trakų, Elektrėnų, Kaišiadorių, Jonavos, Kėdainių, Kauno, Prienų, Birštono ir Alytaus egles. Žurnalistas pasakojo, jog visų miestų eglės jam paliko įspūdį.

„Smagu stebėti, jog kiekvienais metais miestai ir miesteliai atranda būdų išsiskirti, sugalvoti ką nors unikalaus ir sukurti Kalėdų dvasią. Prie visų eglių galima privažiuoti automobiliu ir stebėti jas per langą, o norintys pramankštinti kojas, gali pasivaikščioti po išpuoštas gatves ir aikštes“, – įspūdžiais dalinosi žurnalistas.

Anot V. Miliaus, kiekvienas gali pasirinkti sau labiausiai tinkantį maršrutą pagal tai, kiek laisvo laiko turi ir su kokia kompanija važiuoja.

„Patarčiau išvažiuoti po pietų, kai jau pradeda temti, nes būtent tada bus ryškiausias įvairiaspalvių lempučių spindesys“, – rekomendavo jis.

Elektromobilio galimybės žvarbią žiemą

V. Milius pernai apžiūrėjęs didžiųjų miestų egles, šiemet nusprendė aplankyti rytinėje ir vidurio Lietuvoje esančius miestus, o tam pasirinko išskirtinę transporto priemonę – „Ford Mustang Mach-E“.

„Keliaujant su visiškai elektrine transporto priemone, reikia gerai apgalvoti maršrutą, pasidomėti kur jį galima pasikrauti, išsekus baterijai. Kadangi norėjau automobilio pakeliui nekrauti, pasirinkau pakankamai lengvai įveikiamą – 300 km – kelionės atstumą“, – pasakojo keliautojas.

Įkrovęs elektromobilį Vilniuje, V. Milius po beveik 6 valandų kelionės finišavo Alytuje, kur automobilio skydelio duomenimis, buvo likę 15 proc. baterijos (37 km). Redaktorius dalinosi, jog kelionės dieną oro sąlygos buvo nelengvos.

Termometras rodė 10 laipsnių šalčio, pūtė stiprus vėjas ir snigo. Buvo įdomu, kaip tokias sąlygas atlaikys „Ford Mustang Mach-E“. Džiaugiuosi, kad pavyko įveikti visą užsibrėžtą maršrutą ir aplankyti 10 eglių“, – komentavo įspūdingomis kelionėmis išgarsėjęs žurnalistas.

V. Milius paminėjo, jog „Ford Mustang Mach-E“ – labai patogus automobilis, turintis itin daug erdvės. Jam taip pat patiko 15,5 colių įstrižainės jutiklinis ekranas ir išskirtinė durelių atidarymo technologija.

„Žvelgiant iš toliau, gali atrodyti, kad šio modelio durelių atidaryti neįmanoma, tačiau priėjus arčiau, ant durelių įsižiebia mygtukas, kurį paspaudus, durys atsidaro. Taip pat smagu, kad „Ford“ dizaineriai, gamindami naują elektrinį modelį panaudojo charizmatiškiausius tikrojo „Ford Mustang“ dizaino elementus, dėka kurių, šis modelis tampa atpažįstamu ir traukiančiu akį“, – įspūdžiais dalinosi „Auto Bild Lietuva“ redaktorius Vitoldas Milius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)