„Spūstys, ne prie Vingio parko atviras kanalizacijos šulinys ir uždaryta eismo juosta. Tai gal uždenkit šulinį rytinio piko metu“, – ironiškai pastebėjo vienas internautas.

Negana to, eismą apsunkino ir Geležinio Vilko gatvėje įvykęs eismo įvykis. Automobiliai susidūrė kairiausioje eismo juostoje.

Apie eismo sutrikimus pranešė ir Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“.

„Fiksuojamos spūstys Geležinio Vilko g., Ukmergės g., įvažiavime į Edukologijos žiedą. Vairuotojai, būkite atidūs ir pagal galimybes rinkitės kitus maršrutus.

Viešojo transporto keleivių dėmesiui! Fiksuojami šių autobusų maršrutų nukrypimai nuo tvarkaraščių: 1G, 2G, 3G, 10, 11, 24, 34, 56, 87, 88, 89“, – skebiama „Susisiekimo paslaugų pranešime“.

Pastebėjo dar pirmadienį

Kaip „Delfi“ pasakojo Vilniaus miesto gatves tvarkančios UAB „Grinda“ atstovas Egidijus Steponavičius, pranešimas apie atvirą šulinį prie Čiurlionio g. viaduko buvo gautas dar pirmadienį, apie 19 valandą.

„Grindos“ specialistai nuvažiavo iki jo, uždengė šulinį laikinu dangčiu, pastatė nukreipiamąsias gaireles ir apie esamą padėtį informavo šulinio savininką. O jis - „Vilniaus vandenys“, – komentavo pašnekovas.

Visgi, pasak jo, antradienio rytą pasipylė pranešimai apie šulinį ir spūstis ir iš policijos pareigūnų, ir iš vairuotojų. Paaiškėjo, kad šulinys vėl atviras, o uždengti jo neskubama. Pasak E. Steponavičiaus, uždengti atsivėrusios ertmės „Grinda“ savarankiškai negalėjo, kadangi visi šuliniai skirtingi.

„Vėl kreipėmės į „Vilniaus vandenis“, tačiau jie informavo, kad situaciją žino ir rangovai yra informuoti“, – pasakojo E. Steponavičius.

Laukė sudėtingi darbai

„Vilniaus vandenų“ komunikacijos skyriaus vadovė Renata Saulytė-Smalskė „Delfi“ pasakojo, kad išties – šulinys eismo juostoje atsivėrė nedėkingoje vietoje, kur trys eismo juostos susilieja į vieną.

„Dar vakar vakare mūsų specialistų komanda atkeliavo, kad įvertintų, ką reikės padaryti. Paaiškėjo, kad paprasto sprendimo nėra, nes pažeistas ir šulinio dangtis, ir pats šulinys įskilęs – pasakojo specialistė.

Pasak jos, darbams atlikti buvo iškviesta „Vilniaus vandenų“ rangovė UAB „Eurovia“. Pastarosios specialistai ne tik atstatys šulinį bei jį uždengs, bet ir išasfaltuos gatvės plotą, esantį aplink jį. Tokių darbų reikia dėl to, kad šulinys apgadintas taip, jog važiuojant automobiliais per jį galima apgadinti net ir transporto priemones.

„Tikrai tai nėra tas variantas, kur galima uždengti ir, jeigu susidarė kokia nors duobelė, užpilti ir paleisti eismą. Čia būtini ir sutvirtinimo darbai, ir asfalto atstatymo“, – komentavo R. Saulytė-Smalskė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (211)