Feisbuko grupės „Reidas Vilniuje“ nariai nuo ankstaus ryto dalijosi pranešimais apie policijos pareigūnus, budinčius miesto pakraščiuose, greta pagrindinių įvažiavimų į Vilnių.

Vairuotojai pranešė apie net kelis policijos ekipažus važiuojant iš Nemenčinės į Vilnių. Apie patikros postą perspėta ir važiuojant iš Grigiškių į Vilnių.

Važiuojantys į Vilnių nuo Trakų pusės akcentavo, kad net trys policijos ekipažai stabdo kiekvieną pilnesnį automobilį ir teiraujasi, kur žmonės važiuoja.

Apie nemenkas policijos pajėgas pranešta ir atvažiuojant į Vilnių nuo Ukmergės pusės. Čia, ties Bukiškiu, pareigūnai taip pat stebi važiuojančius į sostinę automobilius ir juos tikrina.

Centre užimta dauguma automobilių stovėjimo vietų

Tai, kad į sostinę atvažiavo gausus būrys žmonių, norinčių prisijungti prie protestuojančių, liudija ir užkimštos centre esančios stovėjimo aikštelės.

Lietuvos ir Lietuvos šeimų sąjūdžio simbolika papuošti automobiliai statomi netgi pačiose brangiausiose sostinės stovėjimo zonose. Tad prireikus važiuoti automobiliu į centrą, rasti laisvą vietą – sudėtinga.

Tai, kad stovėjimo aikštelės užimtos, pranešė ir SĮ „Susisiekimo paslaugos“ atstovė Dovilė Marčinskaitė.

„Automobilių stovėjimo aikštelės Gedimino pr. ir A. Kosciuškos gatvėse yra beveik visiškai užpildytos. Tilto g. esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje laisvų vietų yra, nes ribojamas patekimas į pačią gatvę“, – sakė ji.

Uždarė kelias gatves

Spūstys formuojasi ir dėl to, kad dėl šios dienos protesto nuspręsta uždaryti kelias gatves.

Transporto priemonių eismas draudžiamas A. Tumėno gatvėje, Gynėjų gatvės dalyje nuo A. Tumėno gatvės iki Gedimino prospekto, Gedimino prospekto dalyje nuo J. Tumo-Vaižganto iki A. Goštauto gatvės, įskaitant A. Goštauto gatvės dalį nuo Gedimino prospekto iki degalinės „Circle K“ (A. Goštauto g. 13) ir Tilto g.

„Viešojo transporto keleiviams primenama, kad šiandien visą dieną pakeistomis trasomis kursuos 56 ir 89 maršrutų autobusai, o keliones būtina planuoti su laiko atsarga – galimi laikini viso viešojo transporto nukrypimai nuo eismo tvarkaraščių, ypač centrinėse miesto gatvėse ir jų prieigose“, – kalbėjo D. Marčinskaitė.

Popietės geriau nelaukti

Kaip informavo D. Marčinskaitė, artėjant oficialiai protesto pradžiai, eismas gatvėse normalizavosi ir vyksta kaip įprasta.

Visgi žinovai perspėja, kad atėjus numatytam protesto pabaigos laikui, kai į Vilnių atvažiavusi minia plūstelės atgal į gatves, spūstys gali tęstis ilgiau, nei numatyta.

Prognozuojama, kad labiausiai jas pajus tie vairuotojai, kuriems teks važiuoti pagrindinėmis miesto gatvėmis: Goštauto, Geležinio Vilko, Kalvarijų, Ukmergės g., Savanorių prospektu ir pan.

Tad tiems, kurie nori savaitgaliui išvažiuoti iš sostinės be didesnių spūsčių, siūloma nedelsti ir popietės nelaukti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (267)