Tą nusprendė išsiaiškinti „YouTube“ kanalo „TechRax“ įkūrėjas, pasičiupęs naujausią „Tesla Model 3“.

Sako eksperimentą kanalo įkūrėjas pradėjo nuo lengvų smūgių į ekraną. Tačiau pastarasis – ganėtinai tvirtas, atlaiko smūgius ir nesudūžta.

Atlaiko ekranas ir rimtesnius, vidutine jėga plaktuku suduotus smūgius. Tiesa, po kiekvieno ekranas trumpam aptemsta.

Tačiau po smūgių lavinos, konstatavo kanalo įkūrėjas, ekranas vis dar veikė puikiai ir leido naudotis automobilio funkcijomis.

Neįtikėtina tai, kad netgi visiškai sunaikinus ekraną ir jį sudaužius, automobilis nesustojo ir, panašu, veikė visos jo funkcijos.

Galiausiai eksperimento dalyviai nusprendė ekraną apskritai išimti, tačiau nepaisant to, automobilis vis dar važiavo, nors vairuotojas ir nematė jokios informacijos, reikalingos vairavimui.

„Kondicionierius veikia, automobilis toliau važiuoja. Jums nereikia ekrano, kad galėtumėte vairuoti „Tesla“ – nustebęs konstatavo vaizdo įrašo autorius.

Rezultatas nepasikeitė ir tada, kai „Tesla“ buvo palikta pusvalandžiui pastovėti. Automobilis ir toliau veikė bei leido važiuoti. Negana to, kalbėjo vaizdo įrašo autorius, visą reikiamą informaciją jis galėjo matyti savo telefono ekrane, specialioje programėlėje.

Beje, ekrano pakeitimas šiam modeliui atsiėjo kiek mažiau nei 1,5 tūkst. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)