Mažesnes eksploatavimo išlaidas pabrėžė 56 proc. elektromobilių savininkų, o 50 proc. teigė manantys, kad geriau vairuoti elektrines transporto priemones. Taip pat 36 proc. respondentų nurodė, kad nėra prasmės pereiti prie tradicinių automobilių dėl nuo 2030 metų įsigaliojančio draudimo parduoti naujus benzininius ir dyzelinius automobilius.

Iš 10 proc. apklausos respondentų, kurie sakė ateityje ketinantys grįžti prie benzininių ar dyzelinių automobilių, net 51 proc. respondentų kaip pagrindinę priežastį nurodė transporto priemonės didesnį nuvažiuojamą atstumą.

Poreikį ateityje turėti pigesnį automobilį nurodė 20 proc. tyrimo dalyvių, o 15 proc. teigė manantys, kad benzinu ir dyzeliu varomų automobilių technologijos ateityje pagerės, todėl jie taps tvaresni.

Tyrimo metu taip pat buvo klausiama elektrinių ir įkraunamų hibridų savininkų, kodėl jie pasirinko būtent šią transporto priemonę. 65 % jų teigė, kad pasirinkimą lėmė noras turėti automobilį, kuris yra draugiškesnis aplinkai.

Beveik pusė (48 proc.) apklaustų elektromobilių savininkų taip pat nurodė mažesnes eksploatavimo išlaidas, o 43 proc. savininkų – naujas technologijas. Mokesčių taupymą nurodė 26 proc. savininkų.

„Beveik kiekvieną mėnesį į salonus atkeliaujantys nauji elektrinių ir hibridinių automobilių modeliai, todėl nenuostabu, kad elektromobilių populiarumas auga, – sako „What Car?“ generalinis direktorius Rachaelis Prasheris, o jį cituoja motortrader.com. – Didžioji dauguma elektromobilių savininkų jau nemato, kad ateityje jie turės benzininį ar dyzelinį automobilį ir tai liudija apie šiandien parduodamų šiuolaikinių elektromobilių kokybę ir galimybes. Kadangi vidutinis naujo elektromobilio diapazonas laikui bėgant gerėja, tikėtina, kad ateityje elektromobilių savininkų, norinčių benzininio ar dyzelinio automobilio, dalis tik mažės.“

Pasak jo, ši apklausa yra vartotojų pasirinkimo indikatorius, kuris taip pat pabrėžia, jog potencialiems pirkėjams yra svarbu aplinkosauga ir mažos automobilio eksploatavimo išlaidos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)