Kalba eina ne apie šiaip nemokamas dujas, o apie pelkių dujas. Jo „Uitsloot“ pavadintas mopedas varomas metano, kuris išsiskiria daugybės Olandijos vandens kelių nuosėdose ant dugno.

Mopedo, kuriuo važinėjama naudojant pelkių dujas, pagrindu tapo „Honda Cub“ modelis, kurio variklis, kaip spėja hackday.com, yra 50 kub. centimetrų tūrio. Ant jo bagažinės galo yra didelis skaidrus konteineris, kuriame – dujų pripildytas balionas.

Olandas, pasidalinęs savo atradimu vaizdo įraše, į technines detales nesileidžia, tačiau spėjama, kad dujos tiekiamos į „Honda“ oro dėžę, iš kur variklis gauna dujų ir oro mišinį.

Vyras dujas surinkinėja pasigaminęs tam skirtą įrangą. Įšokęs į žvejo kostiumą, jis ilgu pagaliu judina nuosėdas ant dugno, iš kur išsiskiria metano dujų burbuliukai, kuriuos šis surenka į specialią talpą.

Vėliau, naudodamas ilgą žarną ir dviračio pompą, dujas jis perpumpuoja į talpyklą ant mopedo.

Tiesa, kiek toli jis gali nuvažiuoti su pilnu balionu metano dujų iš pelkynų, olandas neišduoda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)