Rugsėjo 4-ą dieną jie visi laukiami senųjų „Opel“ modelių susitikime oficialaus „Opel“ atstovo Lietuvoje „Autovici“ salone Vilniuje.

Tai jau antrasis „Opel“ automobilių, kurių modelių gamyba pradėta iki 1994 metų susitikimas Vilniuje. Pirmasis įvyko dar 2018 m. ir tuo met sutraukė beveik 50 automobilių iš visos Lietuvos.

Pirmoji mintis apie tokį susitikimą kilo dar 2015 metais grupelei „senų opelistų“ įkūrus „Facebook“ grupę „Opel Retro Lithuania“. Praėjus tik trims metams nuo tos dienos, pagaliau pavyko ir susitikti bei pamatyti gyvai savo išlaikytus modelius.

Ankščiau valdę Vokietijos autobanus, po Nepriklausomybės atgavimo jie atkeliavo užvaldyti Lietuvos kelių. Dabar šių „Opel“, kurių buvo pilni kiemai, likę keletas, bet išties žavių ir su savo įdomia istorija. Susitikimo metu galėsite pamatyti legendines „Ascona“ ir „Kadett“, visų kaimynų turėtą „Opel Rekord“, kažkada buvusius svajone „Monza“ ir „Senator“ bei kitus legendinius modelius.

Susitikime renginio dalyviai bus apdovanoti keturiose skirtingose kategorijose: seniausias parodos automobilis, geriausiai išlaikytas/restauruotas automobilis ir įdomiausias/perdarytas automobilis, bei speciali nominacija „Opel Ascona“ savininkams, kadangi šiais metais minimi 40 metų nuo pirmosios „Ascona“ pagaminimo. Taip pat renginio metu bus galima „Autovici“ salone apžiūrėti naujausius „Opel“ gamos modelius ir juos išbandyti.

Nesvarbu, ką patys vairuojate, ar „Opel Asconą“, ar „Opel Senator“ – renginyje laukiami visi „Opel“ modeliai, kurių gamyba pradėta iki 1994 metų („Calibra“, „Tigra“, „Astra F“, „Vectra A“, „Omega B“, „Frontera“ irgi laukiamos). Nepriklausomai nuo automobilio stovio kviečiami visi, kurie turi sentimentų šiai vokiškai markei.

Jeigu turite pasislėpę seną „Opel“, ar vis dar turite jų dalių iš senų laikų, tai kviečiame prisijungti prie „senų opelistų“ bendruomenės „Facebook“ įvedus į paiešką „Opel Retro Lithuania“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)