Didžiąją dalį ketvirtos kartos „Toyota Supra“ populiarumo galima sieti su šio automobilio „vaidmeniu“ filme „Greiti ir įsiutę“, kur jį vairavo pagrindinis veikėjas Brianas O'Connoras, suvaidintas velionio Paulo Walkerio. Automobilis išaugino visą gerbėjų kartą, tad jo svarba tikrai nepervertinta. „Barrett-Jackson“ automobilių aukcione parduotas „Toyota Supra“ automobilis „vaidino“ pirmojoje ir antrojoje „Greiti ir įsiutę“ dalyje, rašo roadandtrack.com.

Pasak „Barrett-Jackson“, šį „Toyota Supra“ automobilį ekrane vairavo P. Walkeris. Daugybė jo išorės ir salono vaizdų matyti 2001-aisiais pasirodžiusiame filme „Greiti ir įsiutę“. Vėliau automobilis sugrįžo į studiją ir buvo patobulintas, kad jį antrojoje „Greiti ir įsiutę“ dalyje („2Fast 2Furious“), pasirodžiusioje 2003-aisiais, galėtų vairuoti antraplanis veikėjas „Slap Jack“, kurį suvaidino Michaelas Ealy. Paskui automobilis sugrįžo į ankstesnę būseną.

Sprendžiant iš nuotraukų, panašu, kad dabar automobilio būklė yra tiesiog puiki, ir jo išorė, ir salonas išsilaikė nepriekaištingai, skirtingai nei daugumos filmuose pasirodžiusių automobilių, kurie paprastai parduodami gerokai apdaužyti. Po kapotu burzgia nepakeistas gamyklinis dviejų turbinų 2JZ-GTE variklis.

Dėl savo įspūdingo pagrindinio vaidmens šis konkretus „Toyota Supra“ automobilis buvo parduotas už 550 000 dolerių (apie 460 000 eurų). Tai gerokai daugiau nei paskutinis parduotas originalus filme pasirodęs „Toyota Supra“. Automobilis aukcione 2015-aisiais buvo parduotas už 185 000 dolerių (apie 155 000 eurų), tačiau tai buvo kaskadinis automobilis su ne tokiu galingu varikliu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)