Daugiau naujienų skaitykite čia.

Kaip matyti vaizdo medžiagoje, nuo Ateities plento ir Taikos prospekto sankryžos šviesoforo magistralės kryptimi rauti iš vietos pasirengę keli automobiliai: du nauji „Volkswagen“ antroje juostoje, „Audi“ ir BMW – pirmoje.

Užsidegus žaliam šviesoforo signalui, trys greičio mėgėjai nurūksta, tuo metu galiniai BMW ratai ima suktis vietoje. Automobilis metasi kairėn, tada dešinėn link atitvarų, galiausiai kerta dvigubą ištisinę liniją ir piruetą užbaigia priepriešinio eismo pusėje.


Laimė, automobilių tuo metu BMW kelyje nepasipainiojo ir avarijos buvo išvengta. Tiksliai neaišku, kada įamžintas nepavykęs startas, tačiau iš žalumos trūkumo galima manyti, kad tai ankstyvas pavasaris.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad pagal LR administracinių nusižengimų kodekso 420 str. 2 d., chuliganiškas vairavimas užtraukia baudą nuo 450 iki 550 eurų, o šį pažeidimą padarius teisės vairuoti neturintiems asmenims, gali tekti suploti nuo 750 iki 1000 eurų.

Administracinių nusižengimų kodekse taip pat numatoma, kad chuliganiškai vairuojančiam asmeniui privaloma skirti teisės vairuoti transporto priemones atėmimą. Priklausomai nuo pažeidimų, teises prarasti galima nuo trijų iki šešių mėnesių arba nuo vienerių iki dvejų metų.

Pasidraskyti nusprendus neblaiviam arba nuo psichotropinių medžiagų apsvaigusiam vairuotojui, su pažymėjimu tektų atsisveikinti nuo trejų iki penkerių metų.