Ant trikojo stovinti kamera nukreipta į po viaduku vykstantį eismą. Nuo įrenginio iki automobilio, kuriame yra likusi įrangos dalis, veda ilgas laidas. O automobilyje sėdi vyrai, kurie tikrina kameros renkamus duomenis.

Internautai, pastebėję socialiniuose tinkluose plintančias nuotraukas, pateikė pačių įvairiausių variantų. Pavyzdžiui, kad ši kamera – naujo tipo trikojis. Buvo ir teigiančių, kad taip stebimi telefonais kalbantys ir saugos diržų nesegintys vairuotojai. Kiti minėjo, kad įrenginys paprasčiausiai skirtas eismo intensyvumui matuoti.

Nežino nei miestas, nei policija

Visgi kam skirtas įrenginys, nežino ne tik internautai, bet ir policijos pareigūnai bei miesto savivaldybė.

Kaip „Delfi“ teigė Vilniaus miesto savivaldybės komunikacijos skyriaus vadovė Aurelija Dermantė, informacijos apie tai, kas galėjo įrengti ant pėsčiųjų tilto vaizdo kamerą, miestas neturi.

Pasak jos, nebuvo kreiptasi ir dėl leidimo tokios kameros įrengimui, mat, teigė specialistė, tokiam veiksmui miesto leidimo nereikia.

Laura Salokaitė, Lietuvos kelių policijos tarnybos Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus viršininkė, taip pat minėjo, kad informacijos apie įrenginį ant Lazdynuose esančio pėsčiųjų viaduko neturi. Pasak specialistės, šis įrenginys nėra susijęs ir su policijos vykdomomis akcijomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)