Gyvenimas, paženklintas 4X4 formule

Visureigis – automobilis, kuriam keliai nebūtini. Tokią visureigio koncepciją galvoje susikūrė A. Juknevičius, pirmą kartą jį pamatęs būdamas vos 14-kos metų – kaip pats sako, pasiekęs tą amžių, kai pradedama galvoti apie svajonių automobilį, kuris leistų drąsiai nerti į gyvenimo nuotykius. Nuo tos akimirkos jis savo gyvenimą susiejo su 4X4 formule. Lenktynininkas sako visada teiksiantis pirmenybę keturių varomų ratų sistemai ir jos pranašumams, kurie gali patenkinti keliamus reikalavimus, diktuojamus pasirinkto gyvenimo būdo.

„Kai pirmą kartą pamačiau visureigį, jį suvokiau kaip automobilį, su kuriuo gali važiuoti ten, kur kiti to padaryti negali. Nuo to laiko, 4X4 tapo mano gyvenimo formule. Dėl šios priežasties visą gyvenimą renkuosi laiko patikrintus, saugius ir didelį pravažumą turinčius visureigius. Jais aš galiu pasitikėti ir tiksliai žinau, ką su savo techniniais duomenimis jie gali man pasiūlyti“, – priminęs pirmąją pažintį su visureigiais, pasakojo A. Juknevičius.

Visureigio galimybes atskleidžiantys parametrai

Laisvę ir pasivažinėjimus kitiems neįveikiamais keliais mėgstantis A. Juknevičius, nuolat išbando savo visureigio ribas, o pasiekęs – stengiasi jas įveikti. Taip gimsta nuotykiai, kuriuose gelbėja tik visureigių savybes lemiantys techniniai parametrai.

„Važiavom žiemą į sodybą miško keliukais – nepravažiuojamais, nenuvalytais. Sniego aukštis siekė iki pusmetrio. Buvau užtikrintas, kad kelionės tikslą pasieksiu, nes puikiai žinau, kad visureigiai turi tokį padidintą pravažumą lemiančius ypatumus kaip visų varančiųjų ratų transmisija, aukšta prošvaisa, didelė pakabos eiga ir ašies diferencialų blokavimas. Įveikęs kelią link sodybos, pakeliui dar ir užklimpusį vairuotoją ištempiau ant jau pravalyto kelio“, – prisimena A. Juknevičius.

A. Juknevičius tuoj pat priduria, kad tai – ne vieninteliai visureigių pranašumai, kuriuos įvertino gyvenimiškose situacijose.

„Šią žiemą pagautas azarto susilažinau su meistrais, kad įvažiuosiu į užpustytą įkalnę. Žinodamas, kad tikras visureigis turi įveikti stačias įkalnes ir nuokalnes, aš ramiai, įsijungiau „palėtintoją“, įsibėgėjau ir vienu važiavimu įveikiau tą kalną. Užvažiavęs į viršų apsisukau ir nusileidau į apačią. Kelias buvo pravalytas“, – prisiminė lenktynininkas.

Anot jo, jeigu ne jo visureigis, tai atvažiavusiems meistrams būtų reikėję bristi per pusnis iki kelių 150 metrų stačia įkalne su krūva instrumentų ant pečių.

Nuotykių gausu ir vasarą, kai sniegą pakeičia klampūs purvynai: „Dažnai nutinka taip, kad atsirandi kažkokioj pelkėj ar klampiam purvyne, kur dėl vieno neteisingo sprendimo gali užsėsti ilgam. Tokiose situacijose gelbėja aukšto profilio ir didelio skersmens padangos, kurios padidina prošvaisą, o stambus protektoriaus raštas lemia efektyvų sukibimą purve.“

Dauguma miesto visureigių, dažnai tiesiog vadinamų „parketiniais“, apsiriboja tik nepastovia keturių varančiųjų ratų formule bei šiek tiek didesne prošvaisa, jie neturi esminių visureigių atributų – sustiprintos rėminės konstrukcijos, standaus kėbulo ir palėtintos pavaros važiavimo režimo, leidžiančio padidinti traukos jėgą – to, kas suteikia realią galimybę jaustis nepriklausomu bekelėje.

Kaip rinktis asmeninį automobilį

Pasakodamas, kaip išsirinkti asmeninį automobilį, A. Juknevičius pabrėžia, kad pasirinkimą lemia daugybė veiksnių: dažniausiai pasirenkami maršrutai, poreikis pravažumui, manevringumui, degalų sąnaudoms, saugumui ir daugelis kitų.

Šiai nuostatai pritaria ir Kristina Simonovič, Jungtinės centrinės kredito unijos „Kreda“ administracijos vadovė. Pavyzdžiui, spręsdama, kokį automobilį pasirinkti, ji pirmenybę teikė komfortui ir manevringumui. To rezultatas – dinamiškas sedanas.

„Mano gyvenimo ritmas – aktyvus. Didžiąją dienos dalį praleidžiu judriose miestų gatvėse ir kamščiuose, todėl pasirinkau komfortišką, ekonomišką ir manevringą automobilį. Ieškodama vietos stovėjimo aikštelėje niekada negaištu laiko ir nebesijaudinu dėl degalų sąnaudų“, – pasakojo K. Simonovič.

Moteris pabrėžia, kad gyvenimo būdas ir jo diktuojami poreikiai – tik viena medalio pusė: nusprendus atnaujinti automobilį, būtina įsivertinti ir savo finansines galimybes.

K. Simonovič pripažįsta, kad žmonės linkę manyti, jog geresnio ar naujesnio automobilio įpirkti negali. Daugelis jų nežino apie tokių pirkinių finansavimo galimybes ar įsivaizduoja, kad procesas, kurio metu tokia paslauga žmogui suteikiama – itin sudėtingas. Realybėje – procesas paprastas, o finansavimo paslauga sudaro galimybę įsigyti poreikius tenkinantį automobilį palankiomis sąlygomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)