Pabrėžiame, pagal vertę. Tikėtina, kad kiti gamintojai eksportavo daugiau automobilių, tačiau jie buvo palyginti pigesni. Nes didžiausias JAV automobilių pramonės eksportuotojas pagal vertę yra BMW. Ir jau daug metų.

Pietų Karolinoje gaminami BMW automobiliai, žinoma, padeda tenkinti ir vietinės rinkos poreikius. Tačiau daug jų važiuoja tiesiai į uostus, kur yra kraunami į laivus ir plaukia pas pirkėjus kitose šalyse. Ten BMW pagamino 361365 automobilius ir 60 proc. jų eksportavo. Šių eksportuojamų automobilių vertė - 8,9 milijardai dolerių.

Daugiausia amerikietiškų BMW 2020 metais išvyko į Kiniją (23,3 %), šiek tiek mažiau - į Vokietiją (12,9 proc.). Kada nors jie kaip dėvėti automobiliai atkeliaus į Lietuvą ir bus parduodami, kaip vokiški automobiliai. Nes tokie ir yra - nors buvo pagaminti JAV, jie buvo sukurti Vokietijoje. Amerikietiški BMW taip pat keliauja į Pietų Korėją, Kanadą ir Rusiją. 13 tūkstančių BMW automobilių gimtąsias JAV paliko geležinkeliu.

Nemaža dalis eksportuotų automobilių buvo hibridinės X3 ir X5 versijos. Ta BMW gamykla JAV jau nuo 2015 metų gamina ir tobulina baterijų technologijas. Ateityje, kai vidaus degimo varikliai galutinai išeis iš mados, tai bus viena iš svarbiausių BMW elektrifikacijos bazių. Čia gims visiškai elektriniai kompanijos automobiliai ir nemaža dalis jų bus eksportuojami.