„Regitroje“ išlaikytas teorijos egzaminas galioja metus. Tačiau Lietuvoje paskelbus karantiną, vairuotojų mokymas nustojo vykti, nebedirba ir „Regitros“ egzaminuotojai, vykdę praktikos egzaminus.

Būsimus vairuotojus egzaminuojanti „Regitra“ paskelbė, kad nuspręsta, jog teorijos egzamino galiojimas tiems, kam terminas baigėsi ar baigsis paskelbtos ekstremalios situacijos metu, pratęsiamas pusmečiui po to, kai tokia situacija šalyje bus atšaukta.

Visgi „Delfi“ redakcijai parašiusi mergina neslėpė, kad jos akimis – tai nėra sąžininga.

„Kyla natūralus klausimas, kaip bus tiems, kurių teorijos egzamino galiojimas baigsis po mėnesio ar dviejų, kai bus paskelbta ekstremalios situacijos pabaiga? „Regitra“ sako, kad galiojimo nepratęs, bet tai neteisinga, nes, viena vertus, neaišku, kada ekstremali situacija pasibaigs, kita vertus, eilės – kosminės“, – kalbėjo „Delfi“ skaitytoja.

Anot merginos, iki karantino paskelbimo norint laikyti vairavimo egzaminą „Regitroje“, laisvos vietos tekdavo laukti kone du mėnesius. O dabartinė situacija eiles tik išaugins.

„Norisi, kad visiems būsimiems vairuotojams teorijos egzamino galiojimo laikas būtų pratęstas pusmečiui po ekstremalios situacijos pabaigos“, – pabrėžė „Delfi“ skaitytoja.

Kalba ne apie karantiną

Kaip „Delfi“ komentavo „Regitros“ komunikacijos skyriaus specialistė Emilija Bardauskienė, visų pirma reikėtų atkreipti dėmesį, kad egzaminų galiojimas pratęstas ne karantino, o ekstremalios situacijos galiojimo metu.

„Ekstremali situacija šalyje tęsiasi ilgiau, ji buvo paskelbta pernai vasario 26 d., o kada baigsis – nežinia, – pabrėžė specialistė. – Taigi, nepaisant to, kad šiuo metu dėl karantino ribojimų yra laikinai sustabdytas praktikos egzaminų vykdymas, visiems būsimiems vairuotojams yra sudaryta galimybė suspėti vėliau išlaikyti egzaminą.“

E. Bardauskienė atkreipė dėmesį ir į tai, kad apribota ir vairavimo mokyklų veikla, tad naujų būsimų vairuotojų nėra parengiama.

„Taigi, kalbant apie ateitį, kuomet sušvelninus karantino reikalavimus bus galima atnaujinti praktikos egzaminų veiklą, pirmaisiais mėnesiais juos atvyks laikyti tie patys asmenys, kurie tai planavo padaryti karantino laikotarpiu“, – ramino žinovė pridūrusi, kad jeigu bus poreikis, „Regitra“ planuoja būsimus vairuotojus egzaminuoti ilgiau arba papildomomis darbo dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)