„99 proc. Valų kaimo gyventojų dirba Vilniaus mieste, kasdien vyksta keliu Valai-Grigiškės, kuris yra asfaltuotas. Automobiliai šiek tiek „nubrauktą“ ir sniegu bei ledu nusėtą kelią iškęs, tačiau ką daryti gyventojams?“ – teiraujasi vyras.

Pasak jo, kasdien tie, kurie keliauja iki Vilniaus, privalo eiti iki 28 maršruto autobuso stotelės ne šaligatviu ar kelkraščiu, o tiesiog važiuojamąja kelio dalimi ir prasilenkinėti su automobiliais.

Pėsčiųjų takas, kuris, anot „Delfi“ skaitytojo yra greta kelio, visiškai užpustytas ir sniego ten net iki kelių.

„Žmonės skambina Lentvario seniūnui, bet jis pažada ir nieko nedaro“, – stebėjosi vyras.

Šaligatvių kaime nėra

Vytas Rukšėnas, Lentvario seniūnas, „Delfi“ papasakojo, kad Valų kaime šaligatvių, apie kuriuos kalba skaitytojai, nė nėra.

„Yra dviračių takas, kurį ankstesnes žiemas pravalydavome su darbininkais, kuriems mokamos pašalpos. Bet dabar, karantino laikotarpiu, jiems dirbti negalima“ – situaciją aiškino seniūnas stebėdamasis, kad toks pats draudimas dirbti negalioja kiemsargiams.

Visgi, pasak jo, kiemsargių Valų kaime nėra, tad ir kitų galimybių, kaip nuvalyti minėtą dviračių taką, taip pat nėra. V. Rukšėnas pastebėjo ir tai, kad sniegu visiškai užverstas šaligatvis, kuris priklauso dar Vilniaus miesto teritorijai ir ribojasi su Valų kaimu.

Turėtų pasirūpinti seniūnas

Kaip „Delfi“ pasakojo Vilniaus miesto savivaldybės Miesto tvarkymo ir aplinkos apsaugos skyriaus vedėjas Gintautas Runovičius, miestas įsipareigojęs prižiūrėti kelio, kuriuo važiuoja miesto autobusas, važiuojamąją dalį.

„Valų kaimas priklauso Lentvario seniūnijai. Kadangi ten kursuoja Vilniaus miesto maršrutinis autobusas, mes atsakingi už kelio važiuojamosios dalies priežiūrą iki autobuso galutinio sustojimo Valų kaime. Ten autobusas apsisuka ir grįžta į atgal“, – akcentavo pašnekovas.

Jis teigė pasikalbėjęs su Grigiškių seniūnu, kuris pasakojo, kad už kelio atitvarų pėsčiųjų takas yra įrengtas, tačiau už jo priežiūrą yra atsakinga Lentvario seniūnija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)