Per naktį sudegė Austrijoje veikęs muziejus „Top Mountain Crosspoint“. Manoma, kad ugnis sunaikino daugiau nei 200 klasikinių motociklų, praneša visordown.com.

Muziejus buvo įsikūręs netoli kalnų kelio Timmelsjoch. „Top Mountain Crosspoint“ garsėjo kaip visoje Europos Sąjungoje (ES) didžiausiame (2175 metrų) aukštyje pastatytas muziejus. Minėtasis kalnų kelias taip pat jungia Italijos Pietų Tirolį ir Šiaurės Tirolį.

Šiame muziejuje buvo saugoma viena didžiausių ir vertingiausių motociklų kolekcijų Austrijoje ir Europoje. Tarp 230 klasikinių motociklų buvo modelių, pagamintų tokių įmonių kaip „Brough Superior“, „Vincent“, „Matchless“, „Sunbeam“, „Zündapp“ ir kitų (iš viso apie 100 skirtingų gamintojų kūrinių).

Muziejus buvo siejamas net su motociklų sporto legendomis, nes jo krikštatėvis – garsusis lenktynininkas Giacomo Agostini, pravarde Ago. Be to, „Top Mountain Crosspoint“ galėjo pasigirti ir nemenka klasikinių automobilių kolekcija (pavyzdžiui, „Aston Martin DB5“), slidinėjimo istorijai skirta ekspozicija bei lankytojų pamėgtu restoranu.

Nepaisant greitos vietos ugniagesių komandų reakcijos, baiminamasi, kad dauguma, o galbūt net visi, motociklai sudegė. Jie buvo laikomi 3 tūkst. kvadratinių metrų ploto ekspozicijos salėje.

Albanas Scheiberis (muziejus priklausė jam ir jo broliui dvyniui Attilai), yra pasakęs: „Aš ir mano brolis visada mėgome senus motociklus. Kai mūsų kolekcija išaugo iki 20 ar 30 eksponatų, pradėjome svarstyti muziejaus įkūrimo idėją. Galiausiai įgyvendinome savo svajonę. Be to, pasirinkome labai neblogą vietą, nes Timmelsjoch keliu važinėja daug aistringų motociklų mėgėjų.“

Gaisras kilo maždaug 4 val. ryto vietos laiku, jo priežastys vis dar nustatinėjamos. Sprendžiant iš incidento vietoje padarytų vaizdo įrašų, liepsnų būta išties nemažų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)