Kaip skelbiama reportaže, yra tokių politikų, kurie remontui, degalams ir draudimui išleidžia po 1000 eurų kas mėnesį.

Praėjusios kadencijos rekordininkas – Seimo narys Petras Gražulis. Jo automobilio išlaikymas mokesčių mokėtojams kainavo per 38 tūkst. eurų. Tiesa, paklaustas, kas tiek kainavo, parlamentaras neatsako.

„Dabar už keturių metų kadenciją aš turiu prisiminti, kur padėjau tuos pinigus?“ – LNK žinioms sakė P. Gražulis, dažniausiai matytas prie „Lexus“ vairo.

Tiesa, ką parlamentaras vairuoja dabar, jis taip pat neatskleidžia, tačiau prisipažįsta, kad jo automobilis – penkerių metų senumo. Vien „Kasko“ draudimas šiam automobiliui atsieis apie 2000 eurų per metus. Kalbinti draudikai akcentuoja, kad tiek kainuoja pačių prabangiausių automobilių „Kasko“ draudimas.

Automobilių pasirinkimais stebino ir kiti parlamentarai. Pavyzdžiui, „valstietis“ Kęstutis Mažeika vairavo visureigį „Toyota Hilux“. Kitas „valstietis“ Audrys Šimas važinėjo dar didesniu visureigiu, kaip reikiant nustebinusiu kolegas.

Parlamentaras Kęstutis Masiulis pagal išlaidas automobiliui buvo antras po P. Gražulio – savo mašinai iš biudžeto jis išleido 36 tūkst. eurų. Eugenijus Gentvilas savo automobiliui per ketverius metus išleido 30 tūkst. eurų. Antanas Matulas, dar vienas parlamentaras, savo automobiliui per kadenciją išleido 33 tūkst. eurų. O Stasys Šėdbaras automobiliui per tą patį laiką išleido 35 tūkst. eurų.

Dalis Seimo narių sako, kad nauja tvarka, kai važinėjama nuosavais automobiliais, nepasiteisina, mat biudžeto lėšos netaupomos, o dalis parlamentarų išties patiria nepatogumų, nes gadina nuosavas mašinas. Esą dėl šios priežasties reikėtų grąžinti seną tvarką ir leisti už parlamentines lėšas išsirinkti naują automobilį.

„Kai kada reikia būti sąžiningais ir sakyti, kad tai yra darbo priemonė. Ta darbo priemonė yra normali ir reikalinga“, – akcentavo už senosios tvarkos sugrąžinimą pasisakantis parlamentaras Gintautas Paluckas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)