Tai jau penktasis skraidančio automobilio prototipas. Kūrėjų teigimu, jis gali būti puiki laisvalaikio ir, galbūt, net komercinės taksi paslaugos priemonė.

Informacija apie futuristinės transporto priemonės kainą nebuvo atskleista, tačiau yra žinoma, kad viena jos kelionė gali siekti net 1 000 kilometrų. Skrendančią ore ir važiuojančią viešuosiuose keliuose šią transporto priemonę, tikėtina, galime išvysti nuo kitų metų.

Praėjusią savaitę virš Piestany oro uosto Slovakijoje „AirCar“ atliko du skrydžio bandymus, sugebėjęs pakilti į 460 metrų aukštis, kas jau yra artima komercinio skrydžio realybei.

Profesorius Stefanas Kleinas sukūrė transporto priemonę, kuriai reikalingas lengvas, bet tvirtas dizaino balansas, kad būtų galima keliauti ore ir kelyje, praneša „Daily Mail“.

„AirCar“ skraidančiam automobiliui reikia 305 metrų ilgio pakilimo tako. Jis gali skrieti 200 km/h greičiu. Dviejų vietų modelis sveria maždaug 1100 kg ir skrisdamas gali gabenti papildomus 200 kg, tvirtina bendrovė. Transporto priemonė varoma 1,6 l ir 140 AG BMW varikliu.