Vienas iš varžybų dalyvių – sporto pasaulyje gerai žinomas gimnastas Rokas Guščinas, kuris šalies garbę gynė Londono Olimpinėse žaidynėse. R. Guščinas – pirmasis nepriklausomos Lietuvos sportininkas, dalyvavęs gimnastikos rungtyje.

Profesionalią sportininko karjerą Rokas Guščinas baigė prieš metus, tačiau gerą fizinę formą išlaikęs atletas ir toliau treniruojasi, kaip pats teigia dėl savęs ir dalyvauja mėgėjiškose varžybose.

Rugsėjo 5-ą sportininkui ne tik pavyko sėkmingai pasirodyti varžybose, tačiau namo jis grįžo ir su Lietuvos rekordininko titulu. „Lithuanian Fitness Challenge“ varžybose buvo numatytas specialus pasirodymas – pikapo „Volkswagen Amarok“ tempimas stovint ant rankų. Nors pats R. Guščinas apie pasiūlymą užfiksuoti tokį rekordą išgirdo tik dieną prieš, pasiruošimas rekordui prasidėjo gerokai anksčiau.

„Pirmiausia, ką turėjome padaryti, išsiaiškinti tikslų tempiamo „Volkswagen Amarok“ svorį. Tam nuvykome į „Transporto studijas“, kurio yra transporto priemonių ekspertizes atliekanti įmonė. Joje specialistai tiksliai išmatavo pikapo svorį. Taip pat Lietuvos rekordui užfiksuoti mums reikėjo dinamometro – turėjome užfiksuoti maksimalią jėga, kuria bus traukiamas automobilis“, – teigia vienas renginio organizatorių Vaidotas Kviklys.

Turėjo tempti kitas atletas

Apie būsimą rekordo siekimą Rokas Guščinas sužinojo likus vienai dienai iki varžybų.

„Mano žiniomis, kitas atletas patyrė traumą ir atsisakė rizikuoti tempti automobilį, todėl organizatoriai kreipėsi į mane“, – apie mintį rekordui prisimena R. Guščinas.

Nuo mažų dienų sportuojantis R. Guščinas teigia, kad anksčiau nieko panašaus nebuvo bandęs. Tačiau jo neišgąsdino traumos tikimybė, mat kaip pats teigia gimnastikoje ant rankų prakybojęs daug laiko.

„Pasitikėjau savo fizine forma, nors ir esu baigęs profesionalo karjerą. Gavęs šį pasiūlymą pabandžiau patempti savo „Audi A3“ automobilį. Iš esmės visai pavyko, gal kiek abejojau dėl pikapo, nes man pasakė, kad jo svoris 2450 kilogramų, o tai gerokai daugiau už mano „Audi“, su kuria atlikau bandomą tempimą“, – teigia Rokas Guščinas.

Gimnastas teigia, kad rekordą pasiekė be didesnių pastangų. R. Guščinas teigia, kad nors ir užbaigė profesionalaus sportininko karjerą prieš metus, tačiau vis dar aktyviai sportuoja dėl savęs ir teigia, kad jo fizinis pasirengimas tokiam rekordui buvo geras.

Pasaulio rekordas

Kaip teigia Vaidotas Kviklys, kažkokių specifinių nurodymų ar taisyklių dėl rekordo užfiksavimo nebuvo, kadangi toks rekordas paprasčiausiai dar nebuvo užfiksuotas Lietuvoje: „Lietuvoje tokio rekordo dar nebuvo užfiksavęs niekas, tad norint užfiksuoti rekordo faktą net nebuvo svarbu, ar automobilis bus nutemptas 5 ar 10 metrų. Tačiau pasaulyje toks rekordas egzistuoja ir priklauso italui Matteo Pavone, kuris 2019 birželį eidamas ant rankų patempė 4020 kilogramų svorį.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)