Iki šiol vykusiuose rinkimuose būdavo renkamas absoliutus nugalėtojas, kuriuo tapdavo didžiausias furgonas. Šiemet žurnalistų ir specialistų komisija nutarė, kad vietoj vieno nugalėtojo bus išrinkti trys.

„Neįmanoma didelio furgono lyginti su komerciniu vienatūriu arba pikapu, – sako komisijos narys, logistikos specialistas Antanas Šimelis. – Dėl to nutarėme išrinkti kelis nugalėtojus, kurie yra patys geriausi savo segmentuose. Taip padėsime pirkėjams atsirinkti geriausius pirkinius atskirose kategorijose.“

Į „Metų furgono“ titulą pretenduoja „Iveco Daily“ ir „Renault Master“, pikapų ringe kaunasi „Ford Ranger“ ir „Mitsubishi L200“, dėl geriausio komercinio vienatūrio vardo kovoja „Toyota Proace City Verso“ ir „Peugeot Partner Dangel 4x4“.

Rugsėjo 5 dienos pavakarėje, šeštadienį, komisija paskelbs verdiktą trijose kategorijose: „Metų furgonas“, „Metų pikapas“ ir „Metų komercinis vienatūris“. Pamatyti visus pretendentus galima rugsėjo 4–5 dienomis vyksiančioje parodoje „Autobazar“.

Rinkimus organizuoja Lietuvos žurnalistų autoklubas, jau 24 metus išrenkantis ir Lietuvos „Metų automobilį“, kurio rinkimai šiemet startuos spalio 27 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)