Visi turėję progos pamatyti bent dalį pastarojo konkurso dalyvių darbų vienbalsiai tvirtino buvę maloniai nustebinti kaip išradingai, kruopščiai jie atlikti ir kaip taikliai moksleiviai perteikia pagrindinę idėją: dalyvaudami eisme dviratininkai ir pėstieji yra saugūs tik tuomet, kai patys tam skiria deramą dėmesį. T. y. laikosi svarbiausių Kelių eismo taisyklių (KET) nuostatų, tinkamai apsirengia, naudoja atšvaitus, ryškiaspalves liemenes, šalmus, vaikšto ar važinėja tik tam skirtomis juostomis ar šaligatviais.

„Mums iš tiesų labai malonu konstatuoti, kad gavę tokį milžinišką kiekį vaikų darbų, nei viename neradome didesnių klaidų, leidžiančių abejoti autorių žiniomis apie saugų elgesį keliuose ir gatvėse. O kai kurie moksleiviai taip tiksliai iliustravo savo keliones į ir iš mokyklą, kad jų darbus galima drąsiai naudoti vietoje žemėlapių ar netgi algoritmą programėlei, jei tik tokią kas nors sugalvotų kurti. Dar svarbiau tai, kad nepriekaištingas žinias demonstravo ne tik didžiųjų miestų Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ar Panevėžio vaikai, kurių mokyklose veikia saugaus eismo būreliai, tačiau tokių pat kokybiškų ir informatyvių piešinių atkeliavo iš mažesniųjų miestų ir miestelių – Alytaus, Vilkaviškio, Jonavos, Visagino, Trakų, Telšių, Lazdijų, Švenčionių, Kėdainių, Širvintų, Šilalės, Prienų etc. Vadinasi Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centrai ir jų vadovai dirba tikrai neprastai“, – džiaugėsi pagrindinė konkursų organizatorė, saugaus eismo mokymo ekspertė Lina Šembergė, iš Kauno pedagogų kvalifikacijos centro žmogaus saugaus metodinio būrelio.

Į šiuos dalykus dėmesį atkreipė ir VPK Kelių policijos valdybos administracijos veiklos skyriaus vyr. specialistė komisarė inspektorė Aistė Dijokaitė, visiems padovanojusi po atšvaitą ir padėjusi atrinkti pačius geriausius piešinius bei eilėraščius. Itin solidžią darbo su vaikais patirtį turinti pareigūnė teigė, jog vien tik dalyvaudami konkurse mokinukai įrodo neprastai išmanantys saugaus elgesio gatvėse principus, o savais darbais tam tikra prasme sufleruoja mokytojams, kokia kalba jauniesiems eismo dalyviams yra suprantamiausia.

Nutarta, kad geriausių piešinių paroda keletą artimiausių mėnesių bus eksponuojama visų konkurso surengti padėjusių partnerių erdvėse. Garbė pirmiesiems perimti kolekciją teko Lietuvos techninės apžiūros įmonių asociacijai „Transeksta“.

Vėliau moksleivių piešiniai keliaus į Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centrą, VPK Kelių policijos valdybą, Kauno pedagogų kvalifikacijos centrą, Lietuvos automobilių klubą, VŠĮ „Būk saugus LT“, „Ergo“, radijo stotį „Tau“ ir „Vilko Kartodromą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)