Taip nutiko 27 m. vyriškiui (pavadinkime jį Jimmy) Kvinslande (Australija), rašoma thedrive.com.

Kaip rašoma „The Sun“, incidentas įvyko birželio 15 d. Jimmy važiavo Dosono greitkeliu 96 km per valandą greičiu, nė nenumanydamas, kad į automobilį įšliaužė nuodinga rytų rudoji gyvatė. Jį ištiko šokas, kai susivokė, kad gyvatė šliaužia koja aukštyn, tiesiai jam į tarpukojį.

Nuo 1975 m. Australijoje gyvatės įtrauktos į saugomų gyvūnų sąrašą, jas draudžiama naikinti. Kita vertus, kai gyvatė taikosi įkirsti į tarpkojį, pasirinkimo nelieka.

Ginkluotas tik sėdynės diržu ir peiliu, Jimmy nugalabijo gyvatę. Jei įkando nuodinga gyvatė, reikia ją atsigabenti (jei tik pavyksta), kad medikai žinotų, kokių priešnuodžių skirti. Jimmy įmetė nugalabytą gyvatę į priekabą, o pats, išsigandęs, kad jam galėjo įgelti, dideliu greičiu nuskubėjo į artimiausią ligoninę.

Biologų duomenimis, rytų rudosios gyvatės nuodai labai greitai sukelia paralyžių, po kelių minučių auka numiršta. Rytų rudoji gyvate laikoma antra nuodingiausia gyvate pasaulyje.

Policininkai sustabdė greitį viršijantį Jimmy. Šis papasakojo jiems apie savo nutikimą. Pareigūnai iš pradžių juo nepatikėjo, bet paskui pamatė nugalabytą gyvatę, be to, Jimmy paprašė paklausyti, kaip iš streso jam daužosi širdis. Galiausiai atvyko paramedikai, apžiūrėjo vyriškį ir konstatavo, kad gyvatė jam neįgėlė.

Jimmy negavo baudos už greičio viršijimą ir už tai, kad nugalabijo gyvatę, kas visiškai suprantama, turint omenyje aplinkybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)