„Mintis apie tokį diplomų įteikimą kilo dėl to, kad negalėjome padaryti taip, kaip darydavome visada. O mokykla turi autodromą, kuriame yra slidžių dangų trasos, purškiamas vanduo, paverčiant vairavimą čia ganėtinai ekstremalia patirtimi, tad pagalvojome, kad galėtume savo mokinius išlydėti į gyvenimą per ekstremalų išbandymą“, – pasakojo mokyklos direktorės pavaduotoja ugdymui Ona Keršienė.

Atvažiuojant automobiliu atsiimti diplomo jau išlydėta viena ugdytinių grupė, o ketvirtadienį diplomai įteikti dar 44-iems asmenims. Linkėjimų moksleiviams nepagailėjo ir į šventę užsukęs lenktynininkas Benediktas Vanagas, „Inbank team Pitlane“ komandos pilotas.

„Jis yra ekstremalaus vairavimo specialistas, sugebantis Dakaro lenktynėse išvairuoti bet kokiomis sąlygomis, todėl esam tikri, kad jo palinkėjimas mokiniams atrasti jėgų kelyje į pasaulį, atrasti ir mokėti save pateikti bet kokiomis sąlygomis, yra labai svarbus“, – neslėpė pašnekovė.

Kiekvienas Vilniaus automechanikos ir verslo mokyklos absolventas gavo galimybę išbandyti savo jėgas autodromo trasose, o tuomet – pasiimti diplomą. O. Keršienė, prisimindama pirmąjį originalų diplomų teikimą, juokėsi, kad vieniems tokia ekstremali užduotis pasirodė ypač smagi, o kitiems teko pasistengti suvaldyti automobilį, išbandyti šoninį slydimą ir pasitikrinti vairavimo gebėjimus.

Kėbulų remontininkus, mechanikus, elektrikus, vairuotojus ruošiančios mokyklos atstovė pasakojo, kad karantinas profesijos mokytojams tapo ypatingu iššūkiu. Vietoje to, kad drauge su mokiniais stovėtų prie automobilių ir rodytų, kaip šiuos remontuoti, kaip atrasti visas problemas, mokytojams teko verstis per galvas bandant visą tai nufilmuoti.

„Tikrai išbandymų buvo daug, tačiau akivaizdu, kad tos pamokos buvo sėkmingos ir ateityje tikrai bus panaudotos“, – akcentavo O. Keršienė, pabrėžusi, kad prasidėjo ne tik diplomų teikimo, bet ir naujų mokinių priėmimo metas, kurių, nepaisant karantino, mokykla tikino labai laukianti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)