Kaip pastebi asoc. „Retromobile“ vadovas Ramūnas Kardelis, Lietuvos istorinės technikos gerbėjų gretos gausėja ne metais, o dienomis. Vis didesnė visuomenės dalis domisi technikos istorija, savo tėvų bei senelių techniniu palikimu. Visuomenei žvelgiant į ateities perspektyvas, nemaža dalis atsigręžia į savo praeitį ir joje pastebi unikalias savo istorijos akimirkas. Ar tai įmanoma pamiršti? Žinoma ne.

Asociacija „Retromobile“, net ir šiuo sudėtingu ne tik šaliai, bet visam pasauliui laikotarpiu, siekdama skatinti meilę bei pagarbą istorinei technikai paskelbė projektus „Užvesk oldtimer“ bei „Nufotografuok oldtimer“. Projektų esmė – skatinti, kad istorinės technikos gerbėjai ir toliau restauruotų istorinę techniką. O berestauruodami ją, įamžintų darbų eigą bei ją skleistų visuomenei. Prieš didžiąsias Velykų šventes paskelbtas projektas įgauna pagreitį ir vis daugiau istorinės technikos entuziastų prisijungia prie socialinės akcijos.

Projekto iniciatoriai neabejoja, kad pasibaigus karantino laikotarpiui greitu laiku šalies keliuose bus galima išvysti naujai atgimusias ratuotas senienas, kurios džiugins aplinkinių akis bei sukels smagius prisiminimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)