Bent jau toks įspūdis susidaro į lietuvio Artūro, „YouTube“ turinčio „Artur Tussik“ automobilių restauravimo kanalą, padarytą vaizdo įrašą, kuriame jis pasakoja, kaip restauravo „Fiat 124 Sport Spider“ modelį.

Lietuvis ėmėsi restauruoti seną "Fiat 124 Sport Spider"

Automobilis iš pažiūros buvo visiškai neprastos būklės: nesimatė nei didelių įlenkimų, nei rūdžių, nei kitų trūkumų. Tačiau savininkas auksarankiui savo turimą modelį atvarė prašydamas išspręsti kai kuriuos rūpesčius. Pavyzdžiui, išsiaiškinti, kodėl sunkiai užsidaro ir už sparno kliūva automobilio durelės. Taip pat buvo paprašyta ir išlyginti variklio gaubto trūkumus, mat po ankstesnio remonto šis buvo kreivas, o nelygumai užtepti storu glaisto sluoksniu.

Nors trūkumai vos keli, lietuviui restauratoriui prireikia nemažai darbo ir pastangų, kad jie būtų ištaisyti. Pirmiausia automobilis išrenkamas ir ant jo nelieka jokių nereikalingų detalių, tuomet pasitelkiami, rodos, patys paprasčiausi įrankiai – kaltai, plaktukai, suvirinimo aparatas.

Tai, kad darbas užtruko tikrai ilgai, pripažįsta ir pats meistras. Visgi gautas rezultatas vertas aukščiausių balų – ir taip neblogos būklės buvęs automobilis iš lietuvio dirbtuvių išrieda toks, koks buvo tik gamykloje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)