Kaip DELFI aiškino Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja, policijos pareigūnai gavo prašymą padėti organizuoti eismą taip, kad atskraidintas organas būtų kuo greičiau nugabentas transplantacijos laukiančiam pacientui.

Nacionalinis transplantacijos biuras informavo, kad širdis buvo atgabenta iš Latvijos, mat po ilgų paieškų Lietuvoje viltis sužibo, kai galimai tiksiantį organą pasiūlė Latvijos atstovai.

Kaip pasakojo J. Samorokovskaja, policijos buvo paprašyta padėti užtikrinti, kad operacija būtų vykdoma kuo sklandžiau ir greičiau, mat nuo širdies išėmimo iki transplantacijos jos laukiančiam žmogui gali praeiti ne daugiau nei 5 valandos.

Pamatytas vaizdas privertė ne vieną vairuotoją gerokai pasukti galvą, kokia policijos operacija buvo vykdoma. Nemaža dalis internautų tai palygino su kompiuteriniu žaidimu GTA. Tačiau kai kurie greitai suvokė, kad būtent šitaip skubiai gabenamas organas jo laukiančiam žmogui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (206)