„Toyota Baltic AS“ iniciatyva sukurtas automobilis sujungia pasakojimus apie dvi legendas: tiek daugiau nei 50 metų gaminamo „Hilux“ istoriją, tiek puikius B. Vanago pasirodymus Dakaro ralyje. 2019 m. žymus lenktynininkas užėmė aukščiausią Baltijos šalių istorijoje 11 vietą.

„Su „Toyota“ mes pradėjome bendradarbiauti prieš 5 metus – tiek laiko Dakare ir kitose bekelės varžybose vairuoju sportinį „Hilux“ modelį, o jo vardas „Black Hawk“ yra vienas žinomiausių Lietuvoje. Man buvo didelė ir labai maloni staigmena, kai „Toyota“ pranešė pagaminsianti mano vardu pavadintą „Hilux“, kurį galės įsigyti kiekvienas norintis. Tai – legendinis automobilis, garsėjantis išskirtiniu patikimumu ir tvirtumu“, – teigia B. Vanagas.

Pagaminti 25 modeliai

„Toyota Hilux Benediktas Vanagas Edition“ tiražas yra griežtai ribojamas – iš viso bus pagaminti tik 25 tokie modeliai su serijos numeriais ir visi parduodami tik Lietuvoje. Pats pirmasis, pažymėtas 1/25, yra naudojamas B. Vanago komandos „Inbank team Pitlane“. Išsiskiria jo valstybiniai registracijos numeriai DAKAR1 – tokie patys kaip ir sportinio lenktynininko „Hilux“. Du vienodi numeriai tapo įmanomi dėl skirtingos registracijos šalies: „Black Hawk“ sportinis automobilis registruotas Lietuvoje, o pirmasis iš dvidešimt penkių ribotos serijos juodųjų „Hilux“ pikapų – Estijoje.

Išsiskiria visų 25 pikapų spalva – kaip ir kiti sportiniai B. Vanago automobiliai, jie nudažyti juodai: nuo kėbulo detalių iki 18 colių skersmens ratlankių ir net apsauginio lanko. Pikapų sėdynės apsiūtos juoda oda su kontrastinėmis juodomis siūlėmis, o galvos atramose įspaustas sportininko vardas bei pavardė. B. Vanago ženkleliais išsiskiria ir šoninės durelės, bagažo skyriaus dangtis, apdaila prie pavarų perjungimo svirties.

Kiekvieno pikapo pirkėjas gaus ir vieną iš 25 „Vostok Europe“ laikrodžių, pažymėtų tuo pačiu serijos numeriu kaip ir automobilis.

Juodasis „Hilux“ yra varomas keturiais ratais bei komplektuojamas su automatine 6 laipsnių pavarų dėže, 2,4 l 110 kW (150 AG) galią ir 400 Nm sukimo momentą pasiekiančiu dyzeliniu varikliu. 80 litrų talpos degalų baką turintis modelis yra praktiškas – jo keliamoji galia viršija toną, patempti gali 3 000 kg masės priekabą, o vairuotojas – pasirinkti „Eco“ ar „Power“ važiavimo režimus. Pirmasis optimizuoja degalų sąnaudas bei pavarų perjungimą siekiant suvartoti kuo mažiau dyzelino – tai itin praktiškas režimas kasdienai, o antrasis suteikia maksimalią galią, kuri reikalinga tempiant sunkius krovinius.

"Toyota Hilux Benediktas Vanagas Edition"

Legendinis patikimumas

Nuo 1968 metų gaminamas „Toyota Hilux“ yra patikimumo etalonas ir tai geriausiai įrodė populiarios britų pramoginės BBC TV laidos „Top Gear“ autoriai. Jie bandė įvairiausiais būdais pakenkti naudotam „Toyota Hilux“ – darė avarijas, skandino, degino, netgi pastatė ant griaunamo dangoraižio stogo. Nukritęs nuo jo, „Hilux“ ne tik užsivedė, bet ir važiavo. Nesitikėję tokio patikimumo, „Top Gear“ vedėjai iš automobilio padarė skulptūrą, kelerius metus puošusią laidos studiją.

2016 metais pristatytas aštuntos kartos „Hilux“ pratęsė savo pirmtakų sėkmės istoriją, o prie legendinio patikimumo buvo pridėta daugybė komforto elementų bei saugumo asistentų, leidžiančių pikapą paversti patogiu kasdieniu ar aktyvaus laisvalaikio automobiliu.

„Hilux“ vardas žinomas ir automobilių sporte. 2019 m. Dakaro ralyje triumfavo gamyklinės „Toyota Gazoo Racing“ komandos lenktynininkas Nasseras Al-Attiyahas, vairavęs būtent „Toyota Hilux“ automobilį. 2020 metais lenktynininkas iš Kataro liko antras, o net trys į greičiausiųjų penketuką patekę sportininkai vairavo būtent „Hilux“ modelius. Prie „Hilux“ vairo 2020 m. Dakare debiutavo ir dukart „Formulės 1“ čempionas Fernando Alonso, puikiai pasirodęs keliuose etapuose.

2020 m. Dakaro ralyje nugalėjęs C. Sainzas buvo gamyklinės „Toyota“ komandos vairuotojas praėjusio šimtmečio pasaulio ralio čempionate (WRC). Dukart WRC čempionu tapusio ispano vardu buvo pavadintas riboto leidimo „Toyota Celica GT4 Carlos Sainz Edition“ automobilis, jau tapęs kolekcine vertybe.

„Toyota Hilux Benediktas Vanagas Edition“ galima įsigyti visose Lietuvoje esančiose „Toyota“ atstovybėse. Automobilio kaina – 42 200 Eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)