Apšiltinimui naudokite akmens vatą. Akmens vatos izoliacija gaminama, išlydant ir išplaušinant bazaltą. Akmens vatos plokštės puikiai tinka apšiltinti garažams, dirbtuvėms.

Akmens vatos plokštės atsparios ugniai, taigi gaisro atveju gali sulėtinti liepsnos plitimą. Jos taip pat nesugeria vandens, drėgmės, taigi mažesnė tikimybė, kad supelys. Akmens vatos plokštės dėl savo tankio puikiai sulaiko ir garsą.

Akmens vatos plokštes lengva tiksliai supjaustyti, jų dalis galima glaudžiai sudėti, nereikės jų suveržti ar pan., tad jos tinka ir lubų apšiltinimui.

Sandarinimo juostos

Garaže neturi būti plyšių – tada viduje bus šilčiau, o šiluma neišeis į lauką. Kaip patikrinti, ar nėra plyšių? Uždarykite garažo duris, uždekite šviesą ir pažiūrėkite, ar iš lauko arba iš vidaus pro duris nesklinda šviesa. Jei sklinda, vadinasi yra plyšių arba sandarinimo juostelės susidėvėjo ir jas reikia pakeisti.

Laikui bėgant guminės sandarinimo juostelės susidėvi, dažniausiai jos – vienas iš pirmų garažo durų dalių, kurios susidėvi. Tad ruošiant garažą žiemai verta apžiūrėti, ar nėra matomų problemų – įtrūkimų, atšokusių vietų, sukietėjusių, trupančių dalių, o esant reikalui, pakeisti sandarinimo juostą.

Be to, visada reikia sandarinti jungiklius, kištukinius lizdus, nes 2–5 proc. oro patenka pro kištukinius lizdus lauko sienose. Galiausiai patariama apkamšyti ir garažo durų rėmą, kad pro jį į vidų neitų šaltis.

Viską apšiltinkite

Jei nutarėte savarankiškai apšiltinti garažą, galite įsigyti stiklo vatos plokščių. Svarbu išsirinkti tinkamą storį – stiklo vatos plokštę reikia sutvirtinti, reikia atpjauti ją tinkamo dydžio, kad sandariai, be ne per daug užpildytų tarpus.

Apšiltindami garažą, nepamirškite durų. Būna įpirkti įvairių apšiltinimo priemonių specialiai garažo durims – polistireninio putplasčio plokščių, šviesą atspindinčių kampų apsaugų, stiklo vatos plokščių. Jūsų pasirinkta apšiltinimo medžiaga turi sandariai užpildyti garažo durų plokštes. Įspėjama, kad nišoje įmontuotas durų plokštes sunkiau apšiltinti, tad tokiu atveju paartina samdyti specialistą.

Kaip šildysite?

Veikiausiai lengviausia būdas – įtaisyti vienos zonos šaldymo sistemą su šilumos siurbliu.

Jei neturite galimybių įmontuoti garaže šildymo sistemos, verta įsigyti elektrinį šildytuvą ar elektrinį radiatorių. Svarbu pasitarti su profesionalu, kuris galėtų apskaičiuoti, kiek tokių šildymo elementų reikės, arba kokiam plotui jie skirti, kad būtų užtikrintas maksimalus įmanomas šilumoas kiekis.

Pasak jo, garažo šildymo įrenginys turi ne tik šildyti patalpą, bet ir saugoti, kad neatsirastų pelėsis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)