Šį egzempliorių žino net nesidomintys automobiliais – tikėtina, Jūs jį galite prisiminti iš prancūzų komedijos „Taksi“, kurioje blogiukai vairavo galinguosius „Mercedes-Benz E500 W124“. Taigi kodėl „E500“ vertina viso pasaulio automobilių entuziastai?

Turbūt galima teigti, jog automobilio „ugnelė“ slypi jo atsiradimo istorijoje. „Mercedes-Benz“ buvo kuriamas konkuruoti su to meto BMW M5, o jį pagaminti padėjo „Porsche“. Būtent „Porsche“ gamykloje vos 10 tūkstančių rankomis surinktų „E500“ gimė nugalėti M diviziją derinant prabangą, komfortą ir sportiškumą.

Tai atsiskleidžia žvilgtelėjus į jo specifikacijas. V8 variklis, maloniai linguojant patogiose „Recaro“ sėdynėse, leis Jums įsibėgėti iki 100 km/val. vos per 5,5 sekundes. Skaičiai gana solidūs net šiems laikams, o turint omenyje, jog „Mercedes-Benz E500 W124“ skaičiuoja trečią dešimtį metų, šie pasiekimai dar labiau stebina.

Žinoma, tai nėra vieninteliai „E500 W124“ išskirtinumai. Daugiau apie kolekcinį „Mercedes-Benz“ galite sužinoti ketvirtajame B. Vanago „Youtube“ kanalo rubrikos „Vanagas Extreme Machines“ epizode.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)